top of page
Search

TOCANT EL CEL

LA TORRE· ESCALDES-ENGORDANY



"... UN COS A MODE DE LLENÇ EN BLANC QUE ES VA MACLANT AMB LA RESTA. LA MAJORIA DE LES OBERTURES I ELS BALCONS, EMMARCATS EN NEGRE DINS DEL VOLUM EN BLANC."

La Torre impressiona per la seva espectacular alçada. Les vistes panoràmiques a la vall i les 4 orientacions amb les que compta el volum arquitectònic són els dos aspectes rellevants del projecte.

El Clot d’Emprivat és una zona plana, amb una lleugera pendent, per aquest fet l’adaptació a l’orografia del terreny no va tenir cap dificultat. Els tres soterranis es van baixar per sota del nivell freàtic, el que va implicar impermeabilitzar tota la fonamentació i els murs de contenció per la part exterior per a evitar l’entrada d’aigua. A més, es va utilitzar la tècnica de jet-grouting per a la fonamentació. La Torre és un edifici d’un sol volum. Fins a la planta 9, el 45 % de la superfície de cada planta d’habitatges, oficines i locals comercials es destinen a lloguer. La resta de l’edifici es destina a la venda. La part de lloguer està situada al costat sud de la parcel·la i la part de venda al costat nord. Partint de la base que es demanava concentrar la superfície en una sola torre, el punt de partida va ser ordenar les diferents alçades dintre de l’edifici, tenint en compte les vistes i la orientació i complint amb les diferents normatives de construcció. Cada alçada de l’edifici és un cos a mode de llenç en blanc que es va maclant amb la resta de l’edifici. A cada cos una de les façanes s’obre i concentra la majoria de les obertures i els balcons, emmarcats en negre dintre del volum en blanc.




"EL BLANC I EL NEGRE PER A CONTRASTAR. TAMBÉ PER A LES DISTRIBUCIONS DELS PISOS, QUE VARIEN EN LA VERTICAL, I PER LA UBICACIÓ DE LES OBERTURES, DOTANT UNIFORMITAT AL VOLUM GENERAL"


S’han obert balcons a totes les orientacions (nord-sud-est- oest). La idea és que tots els pisos tinguin terrassa o balcó. A la façana s’ha utilitzat el Dekton, un nou tipus de superfície ultra compactada que es fabrica barrejant matèries primeres . És un producte diferencial i líder gràcies als seus avantatges: resistència als raigs ultra violetes, al foc i a les temperatures extremes. Això fa que el material no es degradi amb el pas del temps. Tot el gres porcellànic s’ha col·locat amb un sistema de façana ventilada fixada sobre un tancament perimetral de façana seca, per a garantir les qualitats termo-acústiques de l’interior dels pisos. Com a segon material de les façanes, s’ha utilitzat el panell composite d’alumini en color negre, per marcar els voladissos de les terrasses i la fusteria exterior de tot l’edifici. Per a la façana s’ha escollit el blanc i el negre per a destacar més el contrast, i també perquè dintre de cada volum les distribucions dels pisos varien en la vertical i alhora la ubicació de les finestres, i el fet de treballar sobre negre dona uniformitat al volum general. En el mur cortina de les façanes dels locals comercials, s’ha combinat el vidre transparent i el de color negre, per diferenciar les zones dels aparadors i d’accés a cada local comercial; aquests vidres segueixen la normativa tèrmica vigent.



Les baranes de les terrasses són de vidre, per potenciar les vistes i la llum natural des de l’interior dels habitatges. La fusteria exterior, com les portes d’accés del carrer a l’edifici i les finestres i les balconeres dels habitatges, estan construïdes en perfileria d’alumini de color negre amb trencament de pont tèrmic i triple vidre, per poder garantir el confort tèrmic i acústic de l’interior de cada habitatge.



ELS VIDRES DE LES BALCONERES APORTEN TRANSPARÈNCIA, LLEUGERESA VISUAL A LA FAÇANA I OFEREIXEN UNES VISTES IMMILLORABLES A LA VALL CENTRAL DEL PAÍS.

Els aïllaments tèrmics s’han incorporat tant enles parets de tancament de les façanes com en les que separen els habitatges, també s’ha aplicat sota del forjat de les terrasses.


A LES COBERTES, S’HAN UBICAT DUES GRANS TERRASSES PER ALS ÀTICS. UN DISPOSA DE JACUZZI, SAUNA I UNA GRAN BARBACOA. I L’ALTRE D’UNA ESPECTACULAR PISCINA DE INOX.


"AL HALL, UN SISTEMA DE LAMES DE FUSTA DE ROURE, INTERCALANT-HI LLUM LINEAL LED DE DIFERENTS MIDES, APORTA UN JOC VISUAL A TOT L’ESPAI"

La torre disposa d’un sol nucli de comunicacions situat al centre de l’edifici. Els habitatges es van situar al voltant per aprofitar les orientacions i les vistes. Per donar continuïtat en l’interior de l’edifici, seguint amb la gamma cromàtica aplicada en l’exterior, en totes les zones comunes s’ha col·locat un paviment de gres porcellànic de gran format de color blanc, tant en el vestíbul principal d’accés com en tots els replans de les plantes de pisos.

En el vestíbul principal, en els revestiments de les parets, s’ha combinat el panelat amb tauler de fusta de roure natural i, el tauler laminat compacte decoratiu de color negre; aquest últim, marca físicament la zona del moble de recepció i, a més, s’hi integren les bústies. En tot el sostre i part d’una paret de la zona d’accés principal, s’ha col·locat un sistema de lames de fusta de roure, intercalant-hi llum lineal led de diferents mides, per donar un joc visual a tot l’espai. El frontal del moble de recepció està construït amb un tauler de resines de gran format en color blanc i, amb un sòcol de lames de fusta de roure tot il·luminat linealment en el seu perímetre. La taula de treball s’ha fet en tauler de roure natural per a donar més confort a l’usuari i s’ha il·luminat amb unes llums suspeses decoratives de disseny.



Com a element diferenciador, per a les tres plantes d’aparcament s’han escollit tres colors bàsics per a cadascuna: groc, cyan i magenta. El paviment general s’ha realitzat amb resines de tipus epoxi, els passos rodats són en color gris clar, i les places d’aparcament i la senyalètica horitzontal, en color negre. S’ha marcat amb el color de la planta cada zona del paviment davant les portes d’accés als ascensors, i els números de les places de pàrquing i dels trasters. El color general de les parets és el blanc, amb un sòcol de color negre i una ratlla horitzontal del color corresponent de la planta. En les zones comunes corresponents als replans de les plantes dels habitatges i dels aparcaments, en els revestiments de les parets, s’ha panelat amb tauler de fusta de roure natural, panelant també totes les portes blindades d’accés als pisos, com totes les portes tallafocs d’accés a les escales comunitàries, sales tècniques i zones d’aparcament. En unes portes d’acer esmaltades negres s’han unificat els sistemes contra incendis i les reixes de ventilació de cada planta. Els ascensors dels habitatges són d’altes prestacions, amb un sistema de gestió de parades per donar major confort a l’usuari, amb alta velocitat per agilitzar l’arribada a la planta sol·licitada.

Exteriorment, com a material s’ha utilitzat la xapa d’acer inoxidable raspallada i, interiorment, s’ha col·locat el mateix paviment blanc combinat amb les parets en vidre de color negre. La senyalètica de les zones comuns s’ha realitzat amb una tipografia de pal recte i amb icones en color blanc, sobre una base de xapa d’alumini en color negre.


Els números dels pisos són retroil·luminats. L’edifici disposa de 3 plantes soterrànies destinades a aparcament i locals tècnics. La planta baixa i la primera s’ha destinat a locals comercials, la segona a oficines i de la tercera a la dinovena a pisos d’ús residencial. A planta primera s’han situat els locals comunitaris. L’accés al parking es realitza des de la planta baixa.



ELS ÀTICS DISPOSEN D’UNA ESPECTACULAR VISTA DE 360 GRAUS ORIENTADA A SUD I A NORD.


Els habitatges dels nivells inferiors són de dimensions més reduïdes, 2 i 3 dormitoris, de la deuena a la quinzena planta són més grans i amplis, d'entre 3 i 5 dormitoris, i per últim del quinzè al vintè pis trobem dos tríplex, dos dúplex i dos habitatges tipus loft. Totes les vivendes s’han distribuït de manera que en un costat està la zona de dia i en el costat oposat la zona de nit, establint així una funcionalitat per a tots els residents de les vivendes. Els sostres estan construïts en cartró-guix vestits de blanc mat per aportar amplitud als espais, i les parets, portes, armaris i sòcols segueixen la mateixa línia, revestides del mateix color (sense el mat) per continuar la linealitat del concepte diàfan. Les manetes i els tiradors s’han col·locat en color negre.




Els sostres incorporen una il·luminació de focus i tires led encastades.

En els pisos de venda, els paviments són de parquet de fusta de roure natural, aportant calidesa i confort a l’interior dels habitatges.

Als pisos de lloguer s’ha optat pel gres porcellànic imitació de parquet. El sòl de les terrasses és un terra tècnic elevat de gres porcellànic, aportant

una superfície plana a tot el perímetre. Les cuines, modernes, funcionals i de línies rectes, estan obertes al menjador i la sala d’estar, tot unit en un sol ambient. A més, s’ha col·locat un moble que fa d’illa amb una part de barra que connecta amb l’espai de la zona d’estar, creant un ambient distès i familiar a les vivendes. A les vivendes destinades a la venda, les cuines són Bulthaup lacades blanques; a les de lloguer, les cuines són d'Ernesto Meda, d'un color terrós.

Els electrodomèstics són de color negre i estàn integrats en el mobiliari. La il·luminació és lineal amb tires leds, col·locades de manera funcional. Als banys situats al dormitori principal i els de cortesia, s’ha posat paviment de fusta de roure natural, i en els dormitoris secundaris el bany incorpora sòl de gres porcellànic en tonalitat gris fosc. Els revestiments són de gres porcellànic amb una gamma cromàtica de grisos clars i blanc, excepte als lavabos de cortesia que s’han fet amb microciment negre.



"ELS TOCS MARRONS DEL PAVIMENT I ELS GRISOS DEL GRES PORCELLÀNIC PROPORCIONEN CALIDESA ALS ESPAIS"

Els mobles compten amb un acabat de fusta de roure. Els sanitaris, plats de dutxa i banyeres són de color blanc, i tots els accessoris són de línies rectes i en color negre.



La il·luminació és en leds, lineal indirecta als miralls, i lineal en l’interior de les dutxes i les banyeres, combinada amb focus col·locats al sostre. La gamma cromàtica de l’interior de l’edifici és amb blanc i negre, seguint la línia de la part exterior, els tocs marrons del paviment i els grisos del gres porcellànic proporcionen calidesa als espais.



Els materials emprats tan en l’exterior com en l’interior de l’edifici, són d’última tecnològia, creen tendència i, sobretot, són sostenibles amb el medi ambient. Referent als sistemes de climatització, s’ha combinat l’aerotèrmia amb el sistema de terra radiant, reforçat als banys amb radiadors- tovallolers.




La domòtica dels habitatges està incorporada en la calefacció i les persianes aportant comoditat, elegància i avantguardisme. Un projecte emblemàtic, on s'apliquen darreres tendències en arquitectura, enginyeria, interiorisme i tecnologia.



ARQUITECTURA: PROJECTES 9’s MOISÈS PERNÍA

PROPIETAT DELEGADA: DTG RUBIO-TERRISSE SL

CONSTRUCTORA: UTE CEVALLS LOCUBSA

Recent Posts

See All

Kommentare


bottom of page