top of page
Search

RELACIÓ AMB L’EXTERIOR

Updated: Jun 11

RIVER CENTRE COMERCIAL · ENCAMP

Grup Hiper Pas ha obert el segon River Centre Comercial al Principat. El Grup ha ampliat la seva oferta amb un nou establiment a l’Avinguda Joan Martí número 11, a Encamp, mantenint la visió, missió, valors i filosofia de sempre i aconseguint donar major cobertura i servei a tot el país. L’establiment, que compta amb una superfície de 1.400 m2 entre sala de vendes i espais comuns, és el supermercat més gran del poble, amb un ampli assortiment de productes alimentaris, destacant les seves seccions de frescos (peixateria, carnisseria, xarcuteria-formatgeria i fruiteria), tot amb una qualitat excel·lent que garanteix la seva traçabilitat i al millor preu. Així com també begudes, vins, alcohols, drogueria, cura personal, articles per la llar, petit electrodomèstic i gadgets de tecnologia. Complementa la seva oferta amb un Granier Bakery & Coffee i la Farmàcia Baixench. Aquest nou centre comercial s’ha plantejat perquè el client gaudeixi de la millor experiència de compra. Uns espais concebuts per poder moure’s còmodament i trobar tot allò que es necessita sota el mateix sostre, seguint en la línia de la omnicanalitat i la digitalització, s’hi podran trobar noves solucions digitals d’avantguarda. Des de KF arquitectes ens expliquen la concepció del projecte.


UN SÒCOL HORITZONTAL ARRELAT

L’11 de setembre de 1916 Clarence Saunders va obrir “Piggly Wiggly”, la primera botiga d’autoservei a Memphis a l’estat de Tennesse dels Estats Units. La seva concepció de botiga va suposar una revolució no solament en el món del comerç al detall i en la manera de comprar queviures sinó també en la transformació del paisatge dels nostres pobles i ciutats.


L’arquitectura de supermercats mai ha rebut l’atenció que es mereix llevat d’algunes excepcions com la de Robert Venturi i Denisse Scott que, ja en els anys 70, reivindicaven el valor i importància de l’arquitectura comercial en el polèmic i influent escrit “Learning from las Vegas”.

És curiós que hi hagi tants estudis, tractats i publicacions sobre arquitectura de museus, per exemple, (que malauradament tan poques vegades visitem a l’any) i, en canvi, no hi hagi pràcticament res, llevat dels aspectes pràctics, sobre centres comercials que formen part del dia a dia de molts.

I és que la funcionalitat i l’estratègia comercial prenen el protagonisme per davant d’altres consideracions com la imatge urbana, l’impacte visual d’equipaments d’aquesta escala o l’afectació en el medi ambient, malgrat la importància que prenen en el territori.

Volums diàfans, grans llums en l’estructura, àmplies superfícies d’aparcament, línies de caixes a la sortida, logística i magatzems a la porta del darrere són només algunes de les característiques que defineixen aquest tipus d’equipament.

Però darrerament s’ha anat incorporant millores fruit de noves sensibilitats: llum natural, relació amb l’exterior gràcies a grans superfícies de vidre, atenció als espais no construïts, tractament de zones enjardinades, entre d’altres.

Des que l’any 1978 el grup HiperPas va obrir el primer Hipermercat, sempre ha tingut una especial cura en la integració dels seus comerços en el paisatge urbà del país fugint de la típica capsa de sabates aterrada en un solar qualsevol que tan acostumats estem a veure.

En el nou River Centre Comercial d’Encamp hem seguit amb aquesta manera de fer tenint cura de la integració en el paisatge i l’entorn del poble d’Encamp i les seves muntanyes.

Això sense renunciar a l’atractiu comercial i la funcionalitat d’ús, donant un nou servei a les necessitats de l’usuari i reactivant el comerç de la Parròquia.

Davant la proliferació d’edificis verticals al país, el Centre Comercial River d’Encamp es concep com un sòcol horitzontal arrelat a terra que vol posar en valor els nuclis del Tremat i La Mosquera, el Valira, els parcs, utilitzant materials com la pedra de riu, la fusta i la pissarra.

A TERRA




L’establiment disposa de pàrquing propi gratuït pels clients, amb places per a càrrega elèctrica i un Kids Park exterior per als més petits.



Volums diàfans, grans llums en l'estructura, àmplies superficies d'aparcament, línies de caixes a la sortida, logística i magatzems a la porta del darrere, són algunes de les característiques del projecte.

Granier Bakery & Coffee treballa cada dia per conservar i promoure la proximitat i l’atenció personalitzada de la fleca tradicional, on l’honestedat, el compromís i la professionalitat caracteritza el treball dels forners.

El nou River Encamp complementa la seva ofertaal client amb un Granier Bakery & Coffee i la Farmàcia Baixench.


La Farmàcia Baixench treballa diàriament pera proporcionarel millor serveii atenció sobre qüestions de saluti benestar. Un compromís per a oferir un servei excepcional i suport personalitzat a la parròquia d'Encamp.



L’establiment, que compta amb una superfície de 1.400 m2 entre sala de vendes i espais comuns, és el supermercat més gran del poble.



Begudes, vins, alcohols, drogueria, cura personal, articles per la llar, petit electrodomèstic i gadgets de tecnologia, distribuïts en una retícula quadriculada, perfectament ordenada.

La il·luminació s'ha concebut amb tires led lineals de baix consum i lluminàries rodones. El CLT i les instal·lacions vistes doten l'espai d'un aspecte contemporani.



El supermercat compta amb un ampli assortiment de productes alimentaris, destacant les seves seccions de frescos (peixateria, carnisseria, xarcuteria, formatgeria i fruiteria), tot amb una qualitat excel·lent que garanteix la seva traçabilitat i al millor preu. I en un entorn i amb una presentació impecables.


Grup Hiper Pas és una sòlida empresa familiar andorrana amb més de 45 anys d'història en el sector del comerç, principalment supermercats. La seva activitat es va iniciar al 1956, i en l'actualitat totalitza més de 20.000m2, repartits entre vint-i-quatre establiments per a tot el Principat d'Andorra.



Robert Venturi i Denisse Scott en els anys 70, reivindicaven el valor i la importància de l’arquitectura comercial en l’influent escrit “Learning from las Vegas”.

PROJECTE: RIVER CENTRE COMERCIAL · ENCAMP

ARQUITECTURA: KF ARQUITECTURA

CONSTRUCTORA: CONSTRUCCIONS ROCA



Recent Posts

See All
bottom of page