top of page
Search

RACIONALISME

EDIFICI DOCTOR CARDELÚS · ANDORRA LA VELLA


L’edifci Dr. Cardelús ubicat al centre d’Andorra la Vella, gaudeix d’una orientació i vistes immillorables. Les bones vistes a les valls i la llum solar són els dos trets remarcables del conjunt de pisos. S’ha realitzat la façana principal podent escollir la zona de les terrasses sense afectar a l’esperit i disseny principal, d’aquesta manera cada propietari ha pogut personalitzar el seu habitatge depenent de les seves necessitats.










"UN PUNT IMPORTANT VA SER EL NIVELL FREÀTIC: L’ESTRUCTURA I L’ENVOLVENT DELS SOTERRANIS ES VAN HAVER D’ADAPTAR"


L’edifici s’ha adaptat en la seva totalitat a la normativa actual d’eficiència energètica, accessibilitat, incendis, fibra i il·luminació, tot això sense deixar de banda la bona distribució i l’estètica general. Un punt important en aquesta construcció va ser salvar el nivell freàtic de la parcel·la, i adaptar l’estructura i l’envolvent dels soterranis a aquest requeriment hidrològic. Tot aquest procés es va portar a terme amb l’assessorament d’especialistes en el tema d’impermeabilitzacions. Les baranes dels balcons són de vidre, per alleugerir la façana, i dotar de més llum i transparència els diferents espais dels habitatges. En la zona dels garatges, s’ha optat per una tonalitat blava per donar èmfasi a la lluminositat de l’espai.



"L’EDIFICI COMPTA AMB UNA UBICACIÓ EXCEL·LENT, AL MIG DEL CENTRE COMERCIAL DE LA CAPITAL"

ELS TANCAMENTS SÓN DE QUALITAT, S’HAN UTILITZAT ENERGIES RENOVABLES, I L’ORIENTACIÓ DEL HABITATGES OPTIMITZA LA LLUM SOLAR.


L’edifici compta amb dues façanes per a poder il·luminar les estances principals, la sala d’estar, el menjador, la cuina i el dormitori principal. S’han realitzat el màxim d’obertures i s’ha creat un pati interior de grans dimensions, per a poder il·luminar la resta de zones secundàries, els dormitoris.



Les cuines s’han dissenyat a demanda de l’estil de cada usuari. L’element que coincideix en totes elles és el paviment, amb gres porcellànic de color gris. Hi ha dos tipus de cuina: unes són obertes, compartint espai amb la zona del menjador, i les altres són tancades amb porta corredissa incorporada. Estan totalment equipades amb electrodomèstics.




"LA LLUM DEL SOL ÉS LA PROTAGONISTA EN AQUESTS HABITATGES"

S’ha optat per una gamma cromàtica de grisos, tant en la façana, les zones comuns i l’interior dels habitatges, tots ells són diàfans i molt lluminosos, degut als grans finestrals que tenen. El menjador es separa de la resta de la casa amb portes corredisses de color blanc, que proporcionen versatilitat, lluminositat i amplitud. El paviment és de parquet, aportant molta calidesa i confort. La il·luminació es basa en diversos punts de llum molt concrets, creant un ambient acollidor i tranquil.

Mitjançant la cogeneració s’aconsegueix un doble objectiu: la producció d’electricitat, de la que Andorra n’és deficitària, i la producció de calor, que serà distribuïda a través d’una xarxa urbana a Andorra la Vella. A cada habitatge s’ha diferenciat amb molta cura la zona de dia i la zona de nit, per aportar a cada espai més privacitat.



L’edifici incorpora la novetat de FedaEcoterm, un sistema que utilitza els residus per produir electricitat i energia tèrmica per proveir de calefacció i aigua calenta sanitària els habitatges. Aquest projecte de cogeneració, iniciativa de Feda, millorarà l’aprofitament energètic del centre de tractament de residus d’Andorra.

Els banys són sencills i funcionals amb taulell de fusta, per donar continuitat a l’estètica de l’habitatge.




ELS ARMARIS DE LES HABITACIONS SÓN DE LA MARCA CARRÉ, LACATS BLANCS, I CAL DESTACAR QUE TOTS ELS ACABATS SÓN DE QUALITAT.



Les portes lacades blanques incorporen un sistema d’insonorització al pany, aportant així un màxim confort als usuaris. La protagonista del projecte és la llum solar -present tot el dia-, que juntament amb les vistes, fan de l’edifici un lloc ideal per viure.



ARQUITECTURA: LAURA SÁNCHEZ · ARQUISA

CONSTRUCTORA: CONSTRUCCIONS BARCA

44 views

Recent Posts

See All
bottom of page