top of page
Search

Obert al paisatge

Xalet torb - Escàs.



El xalet Torb, número 15, està situat a la urbanització el Salze d’Escàs, a la Massana. La façana principal està orientada amb vistes al Casamanya i a la vall de la Massana i Ordino, amb molta llum natural. Els elements constructius són d’arquitectura tradicional andorrana combinant la fusta, la pedra i la pissarra, però amb un disseny contemporani.


El tipus d’estructura dissenyat per aquesta edificació ha estat una estructura de fusta laminada, d’entramat lleuger, amb uns aïllaments de 25 cm de llana de fusta a les parets i sostres i amb revestiment de pedra del país, per tal de reduir l’impacte ambiental.


La fusteria exterior és tota d’alumini gris fosc i vidres de triple càmera que proporcionen una gran eficiència energètica. Cal destacar, la rapidesa en el muntatge de l’estructura de fusta prefabricada, que va ser d’un mes i mig, muntada sobre l’estructura de formigó.



«CONSTA DE GRANS FINESTRALS AMB MOLT BONES VISTES I MOLTA LLUM NATURAL»

L’habitatge és un edifici aïllat de quatre plantes amb un soterrani destinat a aparcament i trasters, sala de cinema, gimnàs i zona de safareig. A més d’un apartament independent, amb dues habitacions, dos lavabos, cuina menjador i una gran terrassa.


A la planta baixa es troba la zona de dia: una gran sala d’estar diàfana i avantguardista, i una cuina que combina el marbre, el ferro i la fusta. Totalment equipada i funcional.


També trobem un lavabo de cortesia i un jardí de grans dimensions.



A la primera i segona planta trobem la zona de nit. La primera consta de tres habitacions i tres banys, amb una extensió de 115 m2 i un hall distribuïdor.


A la segona i darrera planta, amb 78 m2 hi trobem una habitació, dos banys, un vestidor i un despatx. També consta d’una terrassa de 27 m2.


En l’interiorisme s’han combinat el ferro i la fusta, donant protagonisme a les espectaculars vistes a les valls d’Ordino i la Massana.


Destaca el treball de fusteria. Els paviments són de parquet de roure tractat a l’oli i els banys i la cuina de paviment porcellànic.


Les aixetes dels lavabos són de marques exclusives, i els plats de dutxa de resina.


La suite es composa de dos lavabos, un dels quals amb banyera d’hidromassatge.


El xalet està dotat d’un sistema de calefacció amb aerotermia, ja que la llar de foc incorpora un sistema que escalfa l’aigua per produir calefacció.


A la coberta s’han instal·lat plaques solars fotovoltaiques, que aporten independència i eficiència energètica.









PROJECTE: XALET TORB · ESCÀS

ARQUITECTE: ARTUR LOPEZ MATEOS

CONSTRUCTORA: ESTAND ESPAI SLU

bottom of page