top of page
Search

NOVA ZONA VERDA AL CENTRE

CONNEXIÓ NOVA ZONA VERDA AMB LA PLAÇA DEL POBLE



La idea inicial sempre ha estat la de convertir la coberta del Centre Unnic amb un espai de pas i estada, completament vegetalista i utilitzant el màxim d’espècies autòctones. Sense deixar de banda que és un gran mirador cap a la vall d’Andorra La Vella. Per desenvolupar el projecte s’ha treballat amb Roser Ginjaume, una arquitecta paisatgista amb la qual, com altres vegades, ens hem entès a la perfecció, i amb qui hem pogut realitzar una proposta senzilla, i coherent alhora. El projecte s’ha fet també amb la col·laboració d’Engitec, com a redactor del projecte del Centre Unnic i de la passarel·la de connexió entre la coberta i la plataforma de Roc dels Escolls, i de l’arquitecte Pere Aixàs com a redactor de l’edifici pel qual també es fa la connexió.




... un espai de pas i estada, completament vegetalista i utilitzant el màxim d’espècies autòctones.



La proposta genera tres ambients. El primer que permet el pas (gespa), l’altre acompanya l’estada (Prat de gramínies) i el tercer dona el fons a aquesta experiència de transitar entre l’accés de l’avinguda Meritxell del Roc dels Escolls i la connexió amb la plaça del Poble, a través d’una escala rampa. (arbres i vegetació arbustiva de sotabosc).



A la coberta superior del cos del Centre Unnic hi ha una coberta verda amb sèdums.



Formalment, s’ha volgut establir un nexe amb les geometries de l’arquitectura de l’Enric Miralles que va fer el projecte de la Plaça del Poble fa anys. Les jardineres s’han format amb plantes d’acer corten de diferents alçades, generant plataformes, però de generatrius ondulants.



El paviment s’ha construït a base de granit monchite, format amb lloses de proporcions longitudinals que sobre la gespa, van marcant un itinerari. Les espècies escollides per la zona arbrada han estat: l’auró, la moixera, el bedoll i el cirerer bord. Les espècies arbustives de sotabosc has estat principalment: grèvol, roser i galzeran; i falgueres i festuques de diferents tipus.



















ARQUITECTURA I PAISATGE: ALTURA + ROSER GINJAUME CONSTRUCTORA: CEVALLS + TOT NATURA





















bottom of page