top of page
Search

NOU ESPAI PÚBLIC DE REUNIÓ

CONNEXIÓ NOVA ZONA VERDA AMB LA PLAÇA DEL POBLE


Una de les problemàtiques existents era que a la plaça del Poble hi havia un desnivell de dos metres d’alt. Per aquest motiu va sorgir la idea de fer una grada que resolgués tota la mitgera que hi havia visible, creant un espai, evocant una “àgora grega”, que pugui ser utilitzat per la gent del poble, ja que davant hi ha un gran espai a on es fan esdeveniment. I amb una accessibilitat universal, tant per les escales com per la rampa.


La graderia de connexió de la passarel·la i la plaça del poble va comportar un gran repte, ja que era un espai molt reduït i amb l’agreujant de què hi havia una cota de dos metres. L’objectiu era crear un element emblemàtic que aportés un valor afegit en aquest punt de la plaça del Poble, que es trobava una mica deteriorat i oblidat.









Amb la creació de la graderia s’ha evocat una “àgora grega”, un espai públic on es pugui congregar la ciutadania al centre polític, cultural i comercial.


Amb la creació de la graderia s’ha aconseguit un espai que permet la realització d’esdeveniments. La graderia està disposadaen tres franges: una rampa que dona accés universal que té un desenvolupament més llarg, i que va paral·lel a laplaça del Poble. Una escalinata central i, finalment una escala secundària que recull la gent que pugui sortir de l’ascensor de l’aparcament Vinyes, i que també connecta amb el carrer Prat de la Creu. La finalitat era entrelligar els diferents recorreguts urbans que pugui fer l’usuari. S’ha volgut seguir el mateix criteri constructiu i realitzar una cohesió entre tot el projecte de connexió, col·locant unes petites baranes amb tira led per tal de marcar un itinerari, i que dóna una continuïtat subtil a la il·luminació, i que també determina en si, la volumetria de la grada.



ARQUITECTURA I ENGINYERIA: PERE ESPUGA SORRIBES / ENGITEC

CONSTRUCTORA: CEVALLS

21 views
bottom of page