top of page
Search

LA GRAN APOSTA DE METAMORFOSI

EDIFICI MERITXELL 68 · ANDORRA LA VELLA

L’edifici situat en una ubicació molt cèntrica amb façana a dos carrers, compta amb un destacat sòcol comercial de tres plantes: baixa, primera i segona. L’accés principal desde l’Av. Meritxell és a la segona planta, i a partir d’aquí s’eleven sis plantes destinades a habitatges.

Les finestres de la façana sud estan equipades amb persianes de lames orientables per contrarestar els guanys tèrmics de l’assolellament.



A la paret mitgera s’ha aplicat una textura amb relleu que, amb la incidència directa del sol, crea efectes visuals molt interessants, destacada intencionadament per la seva visibilitat.

La façana s’ha creatamb una geometria molt fragmentada per donar moviment a l’edifici i evitar les franges horitzontals, formant així una façana dinàmica i visualment atractiva.


La característica principal de la façana és la creació d’àmplies terrasses que combinen ampits de vidre i massís. Aquest disseny genera una forma de pics: quan el pic és més baix i té més vidre, correspon a les zones de dia, com la cuina i el menjador, aportant més vistes i claror, en canvi, quan el pic és més alt, es troba a la zona de nit creant un espai més privat i íntim. Aquesta particularitat faque l'edifici ofereixi una distribució funcional i estètica, maximitzant la llum natural a les àrees comunes i proporcionant una major privacitat a les zones de descans.


L’equilibri entre lluminositati intimitat millora la qualitat de vida dels residents i contribueix a l'estètica general de l'edifici, integrant-se harmoniosament en el seu entorn urbà.

La façana, amb els seus elements distintius, es converteix així en un punt d’atracció visual i funcional que afegeix valor a l'arquitectura de la ciutat. Els locals que donen a Av. Meritxell compten amb una planta inferior. Al Prat de la Creu, hi ha un local exclusiu d'una planta, una entrada de garatge i el vestíbul dels habitatges.


La façana de l’Avinguda Meritxell presenta una composició plana amb grans obertures, en la qual s’ha introduït un efecte tridimensional a través d’elements geomètrics que li donen una aparença singular i dinàmica, creant molts efectes de llum. L’ús de planxa d’alumini reflectant, combinat amb alumini mat i tocs de fusta, permet canvis de to segons la incidència de la llum, produint una brillantor canviant per als vianants.La paret mitgera actualment visible, tot i que probablement quedarà coberta per una futura construcció, ha estat tractada amb cura. Aquesta paret presenta una textura de triangles que canvien de to segons la il·luminació solar, creant un efecte òptic similar al de la façana. La textura ratllada, en una paret plana, genera un efecte òptic tridimensional que recorda la façana principal, afegint un caràcter artístic canviant a l’edifici.


Els locals del carrer Prat de la Creu tenen la façana posterior coberta amb una malla metàl·lica d’acer inoxidable, dissenyada per reduir la captació de calor solar i minimitzar el consum energètic del refredament, ja que aquesta façana està orientada al sud i necessita protecció solar. La malla presenta obertures lineals que permeten veure des de l’interior del local, tot i mantenir una baixa densitat que la fa molt transparent a curta distància, però aparentment translúcida des de fora. Entre la làmina metàl·lica i els vidres hi ha un espai que facilita la neteja dels vidres.


Destaca la gran fondària de l’edifici, amb habitatges que donen a l’Av. Meritxell i d’altres a Prat de la Creu, mentre que els de les plantes superiors tenen vistes a ambdues façanes.


La fusta, amb la seva calidesa, és present als vestíbuls d'entrada als habitatges. Les llums LED marquen les zones de pas amb tons neutres, creant un ambient acollidor.

Els acabats, meticulosament escollits, ofereixen un toc de distinció als espais.

L'entrada del pàrquing està situada a Prat de la Creu i compta amb tres plantes subterrànies.La senyalística, dissenyada enblanc i negre, ofereix un contrast contemporani que facilita la visibilitat i l'orientació dins l'espai.

Els elements de senyalització han estat acuradament seleccionats per complementar l'estètica moderna de l'edifici, proporcionant una experiència visualment agradable i funcionalper als usuaris del pàrquing. A més,la il·luminació LED a les zones de

pas assegura una bona visibilitat i seguretat.Aquest disseny coherent contribueix a l'ambient sobri i contemporani que es vol transmetre en tot el conjunt de l'edifici.



La il·luminació del pàrquing amb tires lineals de llum LED que es van creuant, creen formes geomètriques des de la paret fins al sostre. Aquesta disposició proporciona una estètica funcional i una millor visibilitat en tot l’espai, a més de contribuir a una reducció del consum elèctric.

Els elements de senyalització, aplicats a l’aparcament en blanc i negre, han estat acuradament seleccionats per complementar l’estètica avantguardista del projecte.

Els habitatges de les plantes superiors, aprofitant laforma com s’ha projectat l’edifici, disposen d’amples assolellades terrasses orientades a sud-est.

El disseny interior dels habitatges és molt acurat i sofisticat. S'ha donat la possibilitat de personalitzar els espais als propietaris, han tingut l'opció de triar els acabats d'una àmplia gamma de materials preseleccionats. Els acabats, meticulosament escollits, ofereixen un toc de distinció. Aquesta atenció al detall i la possibilitat de personalització permeten als propietaris crear un espai que reflecteixi els seus gustos i necessitats, garantint una experiència de vida única i de gran confort. En conjunt, aquests elements contribueixen a un ambient exclusiu i agradable. Les grans obertures de la façana, proporcionen abundància de llum natural als pisos, creant espais lluminosos.



Cada racó està dissenyat per inspirar tranquil·litat i confort, fusionant elegànciai funcionalitat de manera harmoniosa.

Els detalls i la personalització dels acabats ofereixen un ambient exclusiu i còmode, garantint una experiència de vida excepcional als residents.

Els banys, estan revestits amb un ceràmic que imita la pedra arenisca,

contrastant elegantment amb la fusta del moble de bany, creant un estil sobri i contemporani.


Els habitatges ofereixen espais còmodes amb vestidors espaiososi il·luminació perfilada per a una comoditat total. La fusta, presenten tots els pisos, afegeix calidesa.Als passadissos, les cantonades arrodonides aporten originalitat i suavitzen l'espai, destacant la cura pel detall. A més, els finestrals immensos inunden els interiors amb llum natural, creant una sensació d'amplitud i connexió amb l'entorn exterior. Cada racó està dissenyatper inspirar tranquil·litat i confort, fusionant elegància i funcionalitatde manera harmoniosa. És un refugi perfecte per a descansar i recarregar energies.


Les finestres, amb triple vidre, proporcionant un aïllament òptim per mantenir la temperatura interior i reduir el consum energètic.


L’ atenció al detalli la possibilitat de personalització permeten als propietaris crear un espai que reflecteixi els seus gustos i necessitats.


PROJECTE: EDIFICI MERITXELL 68

PROPIETAT: SUMMIA REAL ESTATE

ARQUITECRTURA: OROBITG STUDIO - ARCH.LAB

CONSTRUCTORA: MODERNES


Recent Posts

See All

コメント


bottom of page