top of page
Search

INTEGRACIÓ A LA MUNTANYA

LES TERRASSES – LUXURY TARTER


L’edifici LES TERRASSES – LUXURY TARTER és la primera fase d’un conjunt residencial de gran qualitat que alterna apartaments amb cases en filera de gran superfície. El conjunt disposa de zones enjardinades, i la seva orientació neix d’optimitzar les vistes i les hores de llum solar, aprofitant la pendent del terreny i buscant la integració a la muntanya.










L’edifici d’ apartaments, s’organitza amb un nucli de comunicacions verticals central i 2 habitatges per planta, amb un total de 8 habitatges.

Aquesta disposició fa que tots els apartaments es disposin en cantonada i tinguin una doble orientació, que permet una òptima relació amb l’exterior. La volumetria planteja la creació d’un sòcol de dues plantes. Aquest sòcol conté l’accés i l’aparcament.




La seva ubicació sobre rasant neix d’una doble voluntat: reduir l’excavació i enlairar les plantes destinades a habitatges perquè tots tinguin vistes òptimes.

Les plantes d’habitatges superiors disposen d’unes terrasses de gran volada que creen sensació de lleugeresa.



L’edifici retrocedeix respecte a l’alineació del carrer, per a crear una zona enjardinada que afegeix valor a aquest espai. Es crea un porxo previ a l’accés de l'edifici, revestit amb materials nobles, que crea un elegant espai d’accés. En el procés constructiu hi ha hagut els condicionants i els requisits habituals en una obra d’aquestes característiques: el fet de l’excavació i contenció del terrenys, en estar la part posterior de l’edifici encastada a la muntanya, i les inclemències meteorolòqiques que han dificultat el treball a l’hivern, ja que es tracta d’una zona d’alta muntanya.


"LA CUINA ÉS OBERTA I CREA UN CONJUNT QUE S’OBRE AMB UN GRAN FINESTRAL A LA TERRASSA I A LES VISTES"















El volum inferior té uns laterals amb una configuració molt característica a 45°, que introdueix unes formes de directriu triangular dinàmiques, que acullen l’edifici al terreny d’una manera suau . La façana està resolta amb materials orgànics que busquen la integració en l’entorn i en el paisatge: pedra del país, revestiments de fusta integrant les finestres dels dormitoris i emmarcats de xapa de color bronze. La fusteria exterior està resolta amb sistemes d’alumini d’altes prestacions amb acabat imitació fusta. Referent als interiors de l’edifici, en el briefing es va demanar un programa funcional general uniforme en tots els habitatges: crear vivendes de tres habitacions, una de elles en suite.



La superfície hàbil dels habitatges està al voltant dels 130m2, i una terrassa de 12m2. La cuina és l'element central en la concepció dels interiors: la seva disposició oberta i presidint la sala d’estar, s'ha resolt amb un disseny molt acurat, on la situació d’una illa exempta, organitza la relació de la cuina amb la sala. Es planteja oberta a la sala perquè crea un conjunt que s’obre amb un gran finestral a la terrassa i a les vistes a l’estació de Grandvalira. Són cuines de gran qualitat, de la prestigiosa marca alemanya Nolte, amb un disseny contemporani de línies sòbries. Els acabats són una combinació de fusta de roure amb panelats color antracita buscant una imatge d’avantguarda, però alhora càlida i confortable.




El sòl està revestit amb paviment laminar de fusta de roure, dotant l’espai de calidesa i confort. Algunes de les parets estan revestides parcialment de fusta, creant contrast.




Els banys compten amb revestiments porcellanics, i estan totalment equipats.



Pel que fa a aspectes d’eficiència energètica, cal destacar, en primer lloc, la situació de les terrasses amb un gran voladís que protegeixen de l’insolació directa a l’estiu a l’orientació Sud - Oest. I, en segon lloc, l’elevat nivell d'aïllament de tots els elements que configuren l’evolvent de l’edifici : coberta, façanes envidrament triple amb doble càmera d’aire, etc... En conclusió, un edifici singular i contemporani, però amb característiques i materials de les típiques construccions d’alta muntanya del Pirineu.


ARQUITECTURA I ENGINYERIA: PERE ESPUGA SORRIBES · ENGITEC

CONSTRUCTORA: EDICOM

bottom of page