top of page
Search

FUNCIONALITAT I SERVEIS

NOVA ESTACIÓ DE SERVEI REPSOL · BORDES D’ENVALIRA



Presentem el projecte d’una nova estació de servei de carburants REPSOL, ubicada a la Carretera General 2, en direcció al Port d’Envalira, a la zona del Peretol. L’obra ha inclòs l’edificació de l’estació, amb els seus accessos corresponents, una pista coberta per una marquesina i un edifici de serveis auxiliar. Tot s’ha dissenyat seguint criteris estètics, funcionals i constructius actualitzats, en línia amb la imatge corporativa de l’empresa multinacional. A més de complir amb la normativa vigent, s’ha prioritzat la integració amb l’entorn, la reducció de les modificacions al terreny i la facilitat constructiva per agilitzar la construcció. S’ha planificat una ocupació limitada del terreny, amb l’edifici auxiliar amb vistes cap al Peretol.


L’edifici s’ha aïllat i equipat amb producció d’energia renovable in-situ (fotovoltaica) per minimitzar el consum energètic, assolir una màxima eficiència energètica i disposar d’una qualificació energètica amb l’index mes baix d’emissions de gasos d’efecte hivernacle.


L’edifici es projecta sobre la parcel·la anomenada Terra de sobre de la Borda del Baqueró situada al marge dret de la carretera CG núm.2, en el tram de Bordes d’Envalira, a la Parròquia de Canillo.



L’estació de servei consta d’un sol sentit d’accés i de sortida cap a la carretera de general en direcció al port d’Envalira que té un pendent constant d’un 7%, amb dos carrils de circulació en sentit Port d’Envalira i un carril de baixada cap a Soldeu.



L'estació no només proporciona carburant, sinó també una varietat d'altres serveis essencials


L’estació de servei disposa de dos punts d’abastiment de carburants i un edifici de serveis de 200 m2, construït segons el programa Stop & Go de REPSOL, amb la previsió de què hi hagi places d’aparcament disponibles pels clients i pel personal.


L'edifici auxiliar d'una sola planta destinat a botiga i zona de control consta d'un obrador, un magatzem i lavabos independents, adaptats per a dones i homes.


L’edifici auxiliar, a banda de ser el punt de control i de pagament i on s’encabeixen els serveis sanitaris, també disposa d’una zona destinada a un ús comercial com la venda al detall d’aliments, begudes, tabacs, revistes i accessoris per a l’automòbil. L’establiment disposa de màquines expenedores automàtiques de cafè i d’infusions calentes amb un espai condicionat amb taules i cadires elevades pel consum d’aquests productes dins de la mateixa estació.



D’acord amb la primera revisió del Pla d’Ordenació i Urbanisme dela Parròquia de Canillo (POUPC), la parcel·la està ubicada en una zona classificada com a sòl urbà consolidat.

Des del punt de vista funcional, l’estació es compon, d’una banda,per una pista central d’abastiment de carburants coberta completament per una marquesina metàl·lica i de l’altre per un edifici auxiliar en continuïtatde la pista, amb un aspecte exteriorde construcció tradicional de planta rectangular, amb una façana més curta que la pista i més allargada en fondària, amb una distribució interior on s’ha primat una bona visibilitat directa sobre la pista des de la zona de control i una vista des de la zona de botiga cap al bosc i les instal·lacions d’esquí del Peretol. Un dels reptes principals en el disseny de l'estació ha estat l'adaptació del pendent de la Carretera General 2. Amb una inclinació d'aproximadament un 7%, tant l'accés com la sortida de l'estació, així com la mateixa pista, han estat dissenyats amb cura per garantir la seguretat dels vehicles i dels vianants. Malgrat les dificultats que això pot implicar, s'ha prioritzat la seguretat sobre qualsevol incomoditat que puguin experimentar els usuaris a causa dels pendents.


L'estació disposa de dos punts d’abastiment de carburants, però no només proporciona carburant, sinó també una varietat d'altres serveis essencials, inclosos els serveis de botiga i instal·lacions sanitàries. L’edifici auxiliar d’una sola planta destinat a botiga i zona de control consta d’un obrador, un magatzem i lavabos independents, adaptats per a dones i homes.

La botiga SUPER COR Stop&go ofereix l’ambient ideal per fer la compra de manera còmoda i eficient El concepte consisteix a passar de la pista de proveïment de carburant a un entorn agradable i amb bones vistes on es pot adquirir tot el que es necessita per al dia a dia i fer una parada del viatge amb un bon cafè o infusió acompanyat d’una deliciosa brioixeria. Disposa d’un gran assortit de productes d’alimentació, begudes, tabacs, revistes i accessoris per a l’automòbil. A l’establiment hi ha màquines expenedores automàtiques de cafèi d’infusions calentes amb un espai condicionat amb taules i cadires elevades pel consum d’aquests productes dins la mateixa estació.




PROJECTE: NOVA ESTACIÓ DE SERVEI REPSOL · BORDES D'ENVALIRA

ENGINYERIA: BEAL AEC I RDM

CONSTRUCTORA: CEVALLS

Recent Posts

See All
bottom of page