top of page
Search

ESPAI 100% INCLUSIU

REMODELACIÓ INTEGRAL DEL PARC INFANTIL DEL PRAT GRAN A SANT JULIÀ DE LÒRIA



El parc infantil del Prat Gran, un dels centres neuràlgics per nenes i nens de la parròquia de Sant Julià de Lòria, ha estat remodelat íntegrament amb l’objectiu d’esdevenir un parc inclusiu, més segur i amb més zones verdes, destinat als infants de fins a dotze anys.



Els treballs han consistit en una reordenació integral de l’espai de 900 m2 per a millorar l’experiència de joc i la seguretat dels usuaris. D’aquesta manera, s’ha procedit a una substitució integral de la zona de jocs amb 14 elements nous i creant dues parts diferenciades per edat: d’1 a 8 anys i de 3 a 12 anys. També s’ha guanyat en zones verdes i enjardinades i s’ha renovat el lavabo que s’ha integrat dins del parc. L’objectiu principal de la

remodelació ha estat la de fomentar la integració social a través del joc i oferir un espai per a persones amb mobilitat reduïda i discapacitat intel·lectual. Les reformes s’han dut a terme responent a criteris d’accessibilitat universal. Tanmateix, fa uns mesos, el Comú de Sant Julià de Lòria i la Fundació Privada Nostra Senyora de Meritxell van signar un conveni d’assessorament per a la remodelació del parc. Dit conveni s’emmarca dintre del projecte d’accessibilitat cognitiva de la Fundació amb la voluntat d’esdevenir una referència al país en aquesta matèria.

Per a la remodelació del Prat Gran, la Fundació ha ofert un assessorament seguint els criteris d’accessibilitat universal en relació amb el disseny i la col·laboració d’elements del parc i les normes d’ús i també ha avaluat l’accessibilitat cognitiva dels elements de joc amb Persones amb Discapacitat intel·lectual i del Desenvolupament (PDID).




S'ha procedit a una substitució integral de la zona de jocs, amb catorze elements nous i creant dues parts diferenciades per edat.


S’ha equipat cada element de joc amb un cartell amb pictogrames, s’han incorporat directoris a la zona infantil i d’esports seguint els criteris de lectura fàcil, s’ha comptat amb senyalística direccional per afavorir l’orientació en l’espai i s’ha assessorat en la col·locació

de pictogrames validats a nivell cognitiu i perceptiu per persones amb discapacitat a més

d’orientar en les dimensions dels elements i alçades adequades. En l’àmbit d’accessibilitat universal, també s’han introduït dos elements de joc totalment accessibles en l’àmbit físic, s’ha reformat la rampa de l’entrada amb un pendent adequat i s’ha incorporat un podotàctil en l’accés al parc.





Projecte: Remodelació del parc infantil de la vila de Sant Julià de Lòria

Direcció Facultativa: Comú de Sant Julià de Lòria

Constructora: PIDASA

Recent Posts

See All

Kommentare


bottom of page