top of page
Search

ESTALVI D’ENERGIA

REHABILITACIÓ DE LA FAÇANA DE L’EDIFICI ADMINISTRATIU DE L’OBAC · ESCALDES-ENGORDANY



La façana que dona al carrer Ciutat de Sabadell de l’edifici administratiu de l’Obac, a Escaldes-Engordany, que acull el Servei de Policia, el Ministeri de Justícia i Interior, i el Servei d’Immigració, s’ha rehabilitat per resoldre les filtracions d’aigua i aire a través del mur cortina que hi havia, i per la falta d’aïllament acústic i tèrmic. La substitució del mur cortina per unes finestres de nova construcció possibilitarà uns millors tancaments per aconseguir un alt estalvi d’energia durant tot l’any.


“EL NOU ASPECTE DE LA FAÇANA APORTA UN TOC CONTEMPORANI; I L’AÏLLAMENT DE LA MATEIXA PERMETRÀ UN ESTALVI ENERGÈTIC AL LLARG DELS ANYS.“

En el projecte s’ha fet la primera fase d’intervenció, al carrer Ciutat de Sabadell, més endavant hi ha previsió d’actuar sobre la resta de les façanes existents.

A les plantes tipus es produïen filtracions d’aigua i aire a través de la perfileria i les juntes del mur cortina que s’ha enderrocat i a la planta baixa es produïen a través dels ancoratges de la barana i el revestiment exterior. Aquest fet s’ha solucionat substituint el mur cortina i la façana de panells sandwichs existents a la primera planta, per una façana ventilada amb finestres fixes i oscil·lobatents. El nou ampit s’ha realitzat amb un sistema de façana lleugera, amb construcció en sec, recolzada sobre una estructura metàl·lica tipus porteria i collada als forjats inferiors i superiors.



“LA TONALITAT PRINCIPAL DE L’EDIFICI ADMINISTRATIU ÉS GRISA, I COMBINA A LA PERFECCIÓ AMB EL RÈTOL BLAU FOSC DE LA POLICIA.”





















El nou tancament està format pel sistema de façana Placotherm® INTEGRA amb plaques Glasroc® X, un trasdossat de dues plaques de placo i una façana ventilada amb acabat de xapa miniona, el color de la xapa exterior és gris fosc (ral 7016).

L’aïllament total de la façana està format per una capa interior de llana de vidre de 4.5 cm que està disposada en el trasdossat de la tabiqueria seca, un aïllament de llana de vidre de 10 cm incorporat en el sistema de Placotherm integra i un aïllament exterior (façana ventilada) de 20 cm de llana de vidre. S’ha marcat l’accés a l’edifici, integrant el rètol de la Policia sobre la façana. Anteriorment quedava superposat a la façana i no formava part de la mateixa i actualment, s’han restaurat les lletres existents al rètol antic i s’ha integrat amb la resta de l’edifici en una franja de panell composite d’alumini.


L’OBJECTIU DE REHABILITAR LA FAÇANA DE L’EQUIPAMENT, DONA COMPLIMENT AL REGLAMENT ENERGÈTIC EN L’EDIFICACIÓ VIGENT (LITECC).


Les finestres són amb càmera de triple vidre amb protecció solar. La intervenció no ha afectat a la distribució interior, només s’han realitzat treballs de pintura i adptació de les mampares de fusta, que confronten amb el mur cortina.

També s’ha aïllat un conducte de ventilació en la primera planta, i s’ha aprofitat la rehabilitació per a canviar l’ús anterior d’algun espai. La substitució del mur cortina, la construcció dels nous ampits, els nous tancaments vidriats i el canvi d’aïllament de la façana aconseguiran un alt estalvi d’energia durant tot l’any.


ARQUITECTURA: ENGITEC · PERE ESPUGA

CONSTRUCTORA: URCOSA


13 views

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page