top of page
Search

Espai dual

Taller d'arquitectura i fotografia Miquel Merce.



Un espai de treball, investigació i reflexió que vol representar el procés de creació d’un projecte arquitectònic: de l’abstracte cap a la materialització.


Aquest procés que és la base de qualsevol projecte, sigui quina sigui l’escala o naturalesa, és la que motiva i dóna sentit a l’arquitectura.


Aquest procés es veu reflectit a l’espai amb un seguit d’elements: El lateral més meridional, composat per un color trencat i càlid amb una malla electrosoldada per sobre que facilita la manera de penjar fotos, imatges, mostres, materials... qualsevol element preliminar que ajudi a generar un teló de fons d’inspiració sensible i poètic. Tots els projectes s’inspiraran, entre altres, dels elements aquí presents, i els acompanyaran durant tot el procés.


Al centre del taller, un gran bloc continu de xapa de ferro negre al natural, genera dos plans matèrics, que mitjançant uns imants facilita el penjar els projectes, d’un costat en procés i en continua millora i de l’altra ja presentable i maquetat llest per ser presentat al client.


La paret més septentrional, i oposada a la d’inspiració inicial representa la fase final del procés, la materialització i finalització del projecte i inclou un sistema específic d’exposició amb rails per penjar-hi la il·luminació que s’oposa a la paret d’inspiració, abstracte, flexible i dinàmica...


Aquesta configuració gradual dels espais, facilita i incentiva una forma de treballar especifica i a més genera dos espais diferenciats físicament per aquesta gran peça de xapa de ferro negre: un de treball i taller arquitectònic, i l’altre d’intercanvi amb el client i el públic en general que també per la seva naturalesa s’adapta a l’exposició de fotografia (entre altres).


Amb aquests dos espais que són complementaris i a l’hora es comuniquen per grans portes corredisses, representen també aquesta dualitat del treball de Miquel Merce: arquitectura i fotografia.








ARQUITECTE I FOTÒGRAF:: MIQUEL MERCE ARQUITECTE

COL·LABORADORS: ROMINA DOLONGUEVICH, DANIELA GUARDIA

bottom of page