top of page
Search

Espai de formació, lúdic i d'acolliment

Edifici educatiu al Pas de la Casa que recull l'escola bressol, el llaç d'animació i l'àrea de jovent.



El Complex educatiu i de lleure neix com a necessitat de donar resposta a tots els infants i joves i emparar-los, projectant-se exclusivament per a ells i tenint en compte les seves necessitats on, en funció de l’edat, tindran el seu espai de formació, lúdic i d’acolliment.


Es projecta un edifici molt pensat per als seus usuaris, fins al mínim detall, a nivell tècnic i funcional, però també sensorial - ment l’usuari ha de percebre els imputs que projecten cap a ells cadascun dels espais on es tro - ben, a través de la forma, colors, lluminositat, acústica, materials, etc., tot encaminat al fet que tant els docents com els usuaris es trobin en una atmosfera càlida i acollidora.


A l’arribar al Pas de la Casa pel túnel d’Envalira es veu en primer terme la nova edificació, que gaudeix de bones visuals i s’adapta a l’entorn, on un revestiment fosc com si d’una pissarra negra es tractés fa de marc al mateix, ressaltant un acabat càlid i natural de diverses fustes verticals de colors i mides diferents.



La façana que dóna al pati busca la orientació de migdia per captar al màxim l’assolellament a través de les seves obertures cap als espais que diàriament tenen més ocupació.


“A CAUSA DE LA CLIMATOLOGIA , S’HA PROJECTAT UNA ENVOLUPANT TÈRMICA A L’EDIFICI AÏLLANT-LO TOT PER L’EXTERIOR”


L’interior té una pell de fusta al paviment i l’arrambador, amb colors terra naturals, que va combinant amb la resta de parets i portes donant continuïtat als ambients, i fent tots els espais acollidors dotant-los d’una atmosfera de calma i benestar, que va recorrent tot el centre, inclòs el gran espai central de circulació.


L’arquitecte s’ha pres una llibertat colorista al dotar de colors vius i alegres els elements de circulació vertical com la rampa i les escales que, com a contraposició a la resta, reafirmen la proposta i alhora serveixen didàcticament com elements d’aprenentatge dels colors.


Des del carrer un gran porxo dóna accés a la planta baixa, on es troben els espais destinats a l’Escola Bressol, i des del pati exterior l’usuari podrà accedir a la planta inferior on es troba el Llaç d’Animació i l’Àrea de Jovent. Un espai central gran i diàfan fa d’element vertebrador de tot l’edifici, com a connector de les dues plantes existents, mitjançant rampa i escales, i també de tots els espais que l’envolten en cadascuna de les plantes.


La planta soterrani te un accés independent des del carrer i hi trobem l’aparcament i les sales tècniques.


Les façanes han dotat tots els espais interiors de finestres de totes mides, unes més amples, altres més altes, i d’altres simulant la imatge clàssica d’una casa, motivant el que tot i trobar-nos en un mateix espai, depenent de la finestra on et trobis, tinguis diferents imatges i sensacions.



Tenint en compte la dura climatologia existent al Pas de la Casa i sempre a la recerca de la sostenibilitat i el màxim confort de l’usuari, l’arquitecte projecta una envolupant tèrmica a l’edifici aïllant-lo tot per l’exterior per tota la seva superfície, per sobre de la normativa existent, tant en aïllaments com a les finestres, balconeres i els murs cortina.


L’edifici es dota d’un sistema de ventilació i renovació d’aire mecanitzat per evitar la pèrdua de temperatura dels espais en obrir les finestres, i d’un termòstat a cada estança per tal de millorar-ne l’eficiència i les necessitats.


La calefacció està automatitzada amb el control informàtic del sistema SCADA, que sense necessitat d’estar a l’escola es pot encendre o tancar el circuït, des de les dependències del Comú, per millorar l’eficiència i el consum de calefacció.


La il·luminació amb pantalles de baix consum amb Led, s’organitza amb diferents enceses a cada estança per poder tancar les lluminàries, que en hores de més llum no calgui utilitzar, i als espais comuns es posen detectors de moviment per millorar l’estalvi.


Es converteix en un edifici innovador i singular que vol millorar i ampliar l’oferta de serveis al Pas de la Casa.









PROJECTE: EDIFICI EDUCATIU AL PAS DE LA CASA QUE RECULL L’ESCOLA BRESSOL, EL LLAÇ D’ANIMACIÓ I L’ÀREA DE JOVENT

ARQUITECTURA: ADSERÀ GROUP

CONSTRUCTORA: UTE UNITAS LOCUBSA






bottom of page