top of page
Search

EFICIÈNCIA ENERGÈTICA FORMAL - XALET A JUBERRI · SANT JULIÀ DE LÒRIA



"DES DE LA SALA D'ESTAR S'ACCEDEIX A UN JARDÍ DE 350 METRES QUADRATS, AMB MOLTES HORES DE LLUM NATURAL, DEGUT A L'ORIENTACIÓ SUD"



El xalet està situat a Juberri, a la parròquia de Sant Julià de Lòria, en un entorn de muntanya privilegiat i amb una vista per emmarcar.El més característic són les vistes i la llum del sol, que busca emfatitzar totes les estances de la llar.

La coberta està feta amb fusta i compta amb un aïllament de 20 cm de llana de roca, que garanteix el confort i l'eficiència energètica.Les bigues són vistes. La puresa i austera bellesa, rau en els materials naturals, combinats amb la senzillesa aparent de la construcció.




Inclemències meteorològiques del clima d'alta muntanya. En l'àmbit energètic s'estalviarà molta calefacció.L'habitatge és un edifici aïllat de quatre plantes amb un garatge de 300 metres quadrats, on també trobem la bugaderia, un espai on s'instal·larà una col·lecció privada, una sala tècnica on s'ubica la caldera i les instal·lacions, un rebost i un bany de cortesia.


LA SEVA UBICACIÓ I ORIENTACIÓ FA QUE GAUDEIXI DE VISTES I MOLTES HORES DE SOL.



El tipus d'estructura dissenyat per aquesta edificació ha estat una paret combinada de maó calat i bàsic.L'envoltant exterior està folrat amb pedra del país.La façana, gràcies a la llana de roca, garanteix un adequat aïllament tèrmic així com una protecció adequada contra la humitat.





En la planta baixa es troba la zona de dia, amb una gran i diàfana sala d'estar-menjador, que ocupa la major part de la planta, la cuina, amb mobiliari i materials de disseny contemporani, un rebost i un bany.Des de la sala d'estar s'accedeix a un ampli jardí de 350 metres quadrats.

El xalet gaudeix de moltes hores de llum natural, degut a la seva orientació sud i aprofita al màxim les hores de lluminositat solar.Al sostre del menjador, s'ha- dissenyat una cornisa a tot el perímetre, il·luminada amb leds, i així gaudir de llum indirecta que proporciona un ambient més envolvent.




La primera planta compta amb 3 habitacions, totes amb bany.A més, disposen d'un balcó.Totes les terrasses de les dues plantes superiors aporten llum i una gran obertura a l'immens paisatge que s'obre al sud.






La primera planta compta amb 3 habitacions, totes amb bany. A més, disposen d'un balcó.Totes les terrasses de les dues plantes superiors aporten llum i una gran obertura a l'immens paisatge que s'obre al sud.

Els revestiments del menjador, l'escala, els passadissos i els banys estan formats amb gres porcellànic color gris de 50x75.Per dotar la casa de la màxima comoditat, totes les habitacions disposen del seu propi bany, amb totes les peces suspeses, de color blanc, amb dutxa.





La planta sota coberta té una suite, evocadora i sensual amb un bany gran. Compta amb un vestidor de 60 metres quadrats, i gaudeix de dos balcons. Amb un sostre inclinat amb l'estructura de fusta vista.El bany de la suite té una banyera d'hidromassatge i un plat de dutxa.





Els paviments de totes les zones de nit estan revestides amb parquet vinílic, d'una tonalitat grisa més clara que a les zones de dia de la resta de la casa. Ambdós grisos combinen harmònicament, i aporten calidesa.



ARQUITECTE: CARLES PUIG

CONSTRUCTORA: ENTRIMO

bottom of page