top of page
Search

ARQUITECTURA SINGULAR

EDIFICI EVEREST · ANDORRA LA VELLA



L’Edifici “Everest Exclusive Home” està situat al cor d’Andorra la Vella, destacant per la seva arquitectura singular.Amb una superfície construïda de 6.531 m2, la façana principal dona a l’Avinguda Meritxell i el Carrer Bisbe Iglesias i la façana posterior al Carrer Dr. Molines. L’entrada principal situada al Carrer Bisbe Iglesias, condueix al local comercial, a les oficines, als habitatges i als accessos a l’aparcament. Per la façana posterior del Carrer Dr. Molines, disposem d’accessos directes als habitatges.


L’edifici compta amb un total de 12 pisos i 1 dúplex, ocupant tot l’àtic amb vistes panoràmiques. A més, consta de 2 oficines i 1 local comercial. Per a la comoditat dels residents i visitants, disposa de 31 places d’aparcament subterrànies, distribuïdes en mitjos nivells per reduir l’impacte de l’excavació, juntament amb 4 places a nivell de carretera.

Es planteja la construcció d'un edifici versàtil, on s’ha buscatla flexibilitat funcional de les seves estances per adaptar-se als canvis i tendències al llarg de la seva vida útil, permeten una adaptació eficient a les necessitats dels residents.


La façana principal està dissenyada com una façana “VIVA”, això ho aconseguim gràcies a les gelosies corredisses, que ens permeten el desplaçament de les mateixes en tota la façana, creant un joc d’elements en les diferents plantes de l’edifici segons el seu ús.

Les gelosies tenen la funció de tamisar la llum natural i proporcionar privacitat a les diferents estances. Les Terrasses són de gran format, buscant una prolongació i una transparència, de l’espai interior cap a l’exterior. La combinació de materials com la fusta del sostre, la pissarra als revestiments verticals i el vidre a les baranes per donar més permeabilitat, obre una relació amb l’entorn natural que envolta l’edifici. La façana posterior és ventilada i està construïda amb pissarra, donant-li un aspecte més auster i tancat.

En aquesta façana es dissenya un gran pati de llum que permet il·luminar les estances dels pisosque estan per sota del carrer Dr. Molines i remarcar també l’entrada als habitatges per aquest mateix carrer. Es presta especial atenció a l’eficiència energètica i a les mesures de seguretat per a tot l’edifici. A l’interior es dissenya un espai únic i exclusiu per a cada habitatge, buscant la seva singularitat combinant l’elegància amb la sofisticació, amb un enfocament en l'aplicació de la llum natural que s’endinsa a tots els espais de l'habitatge.

La qualitat es troba en els petits detalls, assegurant un confort màxim mitjançant l'ús de sistemes eficients.






La façana posterior és ventilada i està construïda amb pissarra, donant-liun aspecte més auster i tancat.






A les entrades i zones comunes, s’ha tingut molta cura en escollir la il·luminació, els colors, els materials i els revestiments, per assolir un aspecte i acabats que assoleixin l'excel·lència.



Les terrasses de gran format, creen una prolongació i una transparència de l'espai interior cap a l'exterior i obren una relació amb l'entorn natural que envolta l'edifici.


Les instal·lacions prioritzen l’ús de calefacció i refrigeració aerotèrmica, amb terra radianti paviment de roure macís de triple capa per assegurar el confort dels residents.

L’aigua de pluja es recupera pel rec de tot l’enjardinament de façanes, contribuint a la sostenibilitat de l’edifici. La fusteria interior i els armaris són de la prestigiosa marca Carré i incorporen llum vertical integrada.





El disseny s'ha treballat perquè la cuina sigui el cor i l’ànima de cada habitatge. Un punt de trobada privilegiat, un espai creatiu,una expressió de llibertat.




Les habitacions són àmplies, còmodes i lluminoses, per a gaudir al màxim els moments de descans.




Els banys, destaquen per la seva amplitud, comoditat i transparència, amb materials de primera qualitatcom el porcellànic Teccham, sanitaris Duravit i griferia Fanni. S’ha aplicatel concepte Smart Home, que uneix l'eficiència, la connectivitat i lesnoves tecnologies amb aspectes fonamentals del nostre dia a dia com la seguretat, l'estalvi energètic, la neteja, l'entreteniment i la promoció d'un estil de vida saludable.


ARQUITECTE: PERE CERCÓS CARDONA - ANA MARINA FEDERICO

ENGINYER D'ESTRUCTURES: GUILLEM VALDÉS

CONSTRUCTORA: CEVALLS


Recent Posts

See All
bottom of page