top of page
Search

Aparcament vertical

Nou aparcament “La font de ferro” - Ransol.



L’aparcament de La Font de Ferro és un equipament públic promogut pel M. H. Comú de Canillo.


Està ubicat a la carretera dels Plans, en el seu encreuament amb el riu de La Coma de Ransol, a la part inferior de la població de Ransol.


L’aparcament és un projecte que es va iniciar en l’anterior legislatura i que s’ha posposat en el temps a causa de la situació sanitària. Aquest estacionament promogut pel Comú de Canillo, donarà resposta a l’alta demanda d’aparcament que rep el poble de Ransol, sobretot durant la temporada d’esquí.


Té una superfície construïda d’uns 4.755 m2 i disposa d’un espai exterior, d’uns 488 m2 addicionals.


La coberta, actualment plana i transitable, permet també l’aparcament de vehicles.


La seva capacitat total es d’unes 200 places d’aparcament de turismes i 6 places de vehicles grans, autobusos o camions.


S’ha previst un sistema de ventilació i il·luminació natural, per tal de reduir al mínim imprescindible la seva despesa energètica.


La impermeabilització de la coberta i de les plantes interiors s’ha fet amb un nou sistema, aplicant poliuretà en calent amb un acabat alifàtic, que garanteix la seva durabilitat i permet un manteniment molt econòmic.


LA NOVA CONSTRUCCIÓ HA SUPOSAT UNA GRAN DIFICULTAT, TANT EN LA SEVA EXCAVACIÓ COM EN LA SEVA FONAMENTACIÓ, ATÈS QUE EL TERRENY DEL SOLAR ALTERNA ZONES DE TERRES TOVES AMB ZONES DE ROCA, EL QUE POT PROVOCAR ASSENTAMENTS DIFERENCIALS.



Disposa de places d’aparcament adaptades, places d’aparcament amb càrrega per a vehicles elèctrics endollables, i serveis adaptats i equipats fins i tot amb canviadors per a nens petits.


L’edifici està distribuït en semi plantes, i en el seu disseny s’ha posat un especial interès en eliminar qualsevol pilar entre places d’aparcament, emprant elements estructurals de formigó pretesat amb una distància entre pilars d’uns 16 m, fet que permet dues zones d’aparcament, una a cada costat, i una zona de trànsit central.


La circulació per als vianants es lliure de barreres en tot els seu recorregut, l’edifici disposa de rampes i ascensor i s’ha fet un gran esforç en aconseguir un edifici fàcilment evacuable en cas d’incendi.


«EN EL SEU DISSENY S’HA POSAT UN ESPECIAL INTERÈS EN ELIMINAR QUALSEVOL PILAR ENTRE PLACES...»


L’empresa constructora ha aconseguit un encaix perfecte de tots els elements prefabricats, essencialment pilars i plaques alveolars de grans dimensions que requerien una execució minuciosa de gran precisió.


En tot moment, s’han emprat materials de revestiments i acabats de mínim o nul manteniment, que a la vegada que intenten aconseguir una integració correcta amb el seu entorn natural, volen ser totalment respectuosos amb les ordenances comunals.


«LA COBERTA, PLANA I TRANSITABLE, PERMET TAMBÉ L’APARCAMENT DE VEHICLES...»








PROJECTE: APARCAMENT VERTICAL DE RANSOL

ARQUITECTURA: ENGINESA (JOAN MATEU I JAIME FERRIZ)

ENGINYERIA D’ESTRUCTURES I INSTAL·LACIONS: ENGINESA

CONSTRUCTORA: CEVALLS

Recent Posts

See All
bottom of page