top of page
Search

ACTUACIÓ ESTRATÈGICA

NOU TELECADIRA PORT NEGRE · ARINSAL · GRANDVALIRA RESORTS



L’estació de Pal Arinsal porta aquesta temporada una novetat molt esperada i que significa el primer pas de la unió per pista dels dos sectors: la substitució del telecadira Port Negre, un giny de 6 places desembragable que millora considerablement l’accés a la part alta i baixa del sector d’Arinsal. El trajecte és més llarg que l’anterior, amb la sortida just davant del restaurant El Niu, al punt mig de l’estació, i l’arribada al Port Negre, a 2.493 metres d’altitud, més a prop del telefèric que connecta amb Pal. Té una capacitat de transport d’unes 2.400 persones per hora.



L’arribada del nou telecadira al Port Negre, a 2.493 metres d’altitud, que apropa més l'estació d'Arinsal al telefèric que connecta amb Pal.



L’Estació d’esquí de Pal- Arinsal (Grandvalira Resorts) ha posat en marxa aquesta temporada un nou telecadira desembragable de 6 places al sector d’Arinsal. El nou remuntador ha causat una revolució en l’estació d’esquí. El benefici de la nova infraestructura és múltiple.



Amb dos telecadires desembragables (el de Les Fonts i el nou telecadira del Port Negre), els esquiadors assoleixen el punt culminant de l'estació d'Arinsal amb poc menys de 20 minuts.



El telecadira substitueix a tres remuntadors a la zona, el telesquí Saladors, el telecadira de pinça fixa Port Negre i el telesquí El Coll.

Els telecadires desembragables a més d’una major velocitat de transport que redueix el temps de trajecte, permeten alentir la velocitat de les cadires a l’embarcament i desembarcament.


Per un costat, des de la base principal del sector d’Arinsal, utilitzant únicament dos telecadires desembragables (les Fonts i el nou telecadira Port Negre), els esquiadors assoleixen el punt culminant de l’estació d’Arinsal amb poc menys de 20 minuts.

A més, permet la connexió amb el sector de Pal amb el telefèric d’unió existent. Cal, per tant, remarcar la doble funció del remuntador: reduir el temps d’accés a la cota màxima i a la connexió al sector de Pal.


Per altra banda, el telecadira substitueix a tres remuntadors a la zona, el teleesquí Saladors, el telecadira de pinça fixa Port Negre i el teleesquí El Coll. S’ha aconseguit, per tant, optimitzar el nombre de ginys per oferir el mateix producte d’esquí. Com a efecte associat, s’obté una muntanya limitada quant al nombre d’infraestructures, fet que permet gaudir d’unes vistes i una experiència de muntanya més autèntica.



Com a conseqü.ncia directa de la reducció del nombre de ginys i l'adopció d’un giny de nova generació per al telecadira Port Negre, s’optimitza la despesa energètica necessària per transportar els esquiadors. A més, la nova generació de telecadires desembragables ofereix els màxims estàndards de confort millorant l’experiència dels clients. A més d’una major velocitat de transport que redueix el temps de trajecte, aquest tipus d’instal·lacions desembragables permet alentir la velocitat de les cadires a l’embarcament i desembarcament, mecanisme que afavoreix la comoditat i redueix el risc de caigudes dels esquiadors menys experimentats. El remuntador és del model D-Line del constructor austríac Doppelmayr. Aquest giny compta amb la tecnologia més avançada i presenta una imatge molt atractiva, especialment les estacions de color negre amb grans finestrals que permeten observar la mecànica del giny. A més, el telecadira disposa dels estàndards més moderns en termes de seguretat, disponibilitat i ergonomia en les tasques de manteniment.





El remuntador té una longitud seguint el pendent de 1.593 m i salva un desnivell de 394 m. La velocitat de transport és de 5 m/s. La instal·lació compta amb 57 vehicles que permeten el transport de 1.800 persones/ hora. Les cadires, de capacitat per a 6 persones, permeten una alta capacitat de transport i una estabilitat als vents forts. El trajecte es completa en 5 minuts i 41 segons. El telecadira ha estat concebut per permetre, en un futur, augmentar la capacitat de transport fins a les 2.400 p/h afegint 19 cadires més, sense la necessitat de fer cap modificació a la motorització o altres components del telecadira.



La modernització del parc de remuntadors és una actuació estratègica per augmentar la qualitat del servei i consolidar Andorra com a destí atractiu en el mercat de l’esquí cada cop més competitiu. Pal-Arinsal (Grandvalira Resorts) ha fet, per tant, una important aposta de futur amb el nou telecadira Port Negre, que suposa un pas endavant en la modernització de l’estació d’esquí i l’acompliment dels estàndards de qualitat més elevats.




Projecte: Nou Telecadira Port Negre Arinsal · Grandvalira Resorts

Promotor: EMAP

Enginyeria: SEMS

Constructor del Giny Mecànic: Doppelmayr

Seguretat: Seirel



41 views

Recent Posts

See All
bottom of page