top of page
Search

UN PAS ENDAVANT

NOVA CENTRAL SOLAR GRAU ROIG



El nou Parc Solar de Grau Roig, implica un estalvi d’emissions de CO2, augment de la producció nacional i de la sobirania energètica, i a més una disminució del cost de l’energia, entre d’altres. La producció anual que s’espera és de 1.400 MWh, equivalent al consum elèctric de 250 llars.


"EL PARC SOLAR POTÈNCIA LA PRODUCCIÓ NACIONAL D’ENERGIA ELÈCTRICA D’ORIGEN RENOVABLE, COM PREVEU LA LITECC"

POTÈNCIA INSTAL·LADA - 1,1 MW

NOMBRE DE PLAQUES - 2.002

SUPERFÍCIE - 9.650 m2

PRODUCCIÓ ANUAL ESPERADA - 1.400 MWh/any Equivalent al consum elèctric d’unes 250 llars durant un any

REDUCCIÓ D’EMISSIONS - S’evitarà l’emissió de180tdeCO2a l’atmosfera a l’any


La nova instal·lació fotovoltaica permet avançar en el camí de la transició energètica i en els objectius de producció amb fonts renovables que fixa la Llei d’impuls de la transició energètica i del canvi climàtic. La producció d'energia solar fotovoltaica a territori nacional permet reduir la dependència d’energia dels països veïns, augmentant així l’autosuficiència del país. El fet de tenir una instal·lació pròpia, incrementa la producció en un 1,3%, tenint en consideració les dades del 2021.





ELS PANELLS BIFACIALS APORTEN MAJOR PRODUCCIÓ D’ENERGIA SOLAR.


El Parc Solar compta amb més de 2.000 panells fotovoltaics que incorporen una tecnologia novedosa: plaques bifacials, que generen electricitat tan per la part frontal com posterior del panell, augmentant la producció i el rendiment.


ESQUEMA DEL FUNCIONAMENT DELS PANELLS BIFACIALS






LA INFRAESTRUCTURA MINIMITZA L’IMPACTE AMBIENTAL: L’ESTRUCTURA CARGOLADA AL TERRA RESPECTA EL TERRENY, SI HO COMPAREM AMB ALTRES MÈTODES, COM PER EXEMPLE, L’EXCAVACIÓ. I EL TANCAMENT PERIMETRAL S’HA REALITZAT AMB FUSTA.


També, cal destacar que l’estructura dels panells està cargolada al sòl, una molt bona opció, descartant els moviments de terres i altres desperfectes del terreny en plena muntanya.



"GRÀCIES A LA NOVA INFRAESTRUCTURA, ES REDUIRÀ LA DEPENDÈNCIA ENERGÈTICA D’ESPANYA I FRANÇA"




El parc fotovoltaic estalviarà emissions de gasos d'efecte hivernacle, concretament l'equivalent a 180 tones de CO2 a l'any. La instal·lació va entrar en funcionament a la tardor del 2022.











PROMOTOR: FEDA CONSTRUCTORA: UTE TECNISA - STANSOL

30 views

Recent Posts

See All
bottom of page