Search

Millora de l'eficiència energètica i embelliment de la plaça

Impermeabilització de la coberta de les piscines d'Escaldes-Engordany i embelliment de la plaça de la creu blanca.



La plaça de la Creu Blanca és un aparcament exterior, que està situat en un entorn urbà i delimitat per un carrer lateral que s’ha refet en aquest projecte. Una de les peculiaritats de la plaça i per tant, del projecte, és que la pròpia plaça és la coberta plana i transitable de les Piscines Comunals d’Escaldes-Engordany.


"UNA IMATGE RENOVADA DE LA PLAÇA EXTERIOR I DEL CARRER, OBRINT LA POSSIBILITAT A LA MULTIFUNCIONALITAT"

La zona a impermeabilitzar correspon a la coberta de les piscines comunals i al local de dipòsits d’aigua termal.


La resta de la plaça fins al carrer de Peces de Caldes s’ha reurbanitzat.


Un cop executades les obres, l’estructura de l’edifici disposa d’un bon aïllament tèrmic del sostre de la piscina.


Referent a la substitució i millora dels serveis sota el carrer, s’han actualitzat les instal·lacions elèctriques, de comunicació, d’aigua potable, d’aigua termal, així com els col·lectors d’aigües pluvials i residuals, mantenint la xarxa separativa d’aigües.


Cal fer especial esment, a l’acabat superficial triat per a la plaça de la Creu Blanca. Es tracta d’una rajola porcellànica, en dos colors i dos formats, que han permès, en el cas de la plaça, delimitar les places d’aparcament i definir el recorregut dels vehicles. I en el cas del carrer, delimitar el seu perímetre, així com l’actuació.


Per últim, s’ha renovat tot el mobiliari de la plaça i el carrer, amb noves jardineres amb el mateix acabat que el terra, s’han incorporat bancs més sostenibles, d’alta durabilitat i baix manteniment, s’han cobert els contenidors d’escombraries, s’ha substituït la barana per una més integrada i segura, s’ha definit una nova zona de càrrega i descàrrega, així com, places d’aparcament per a persones amb mobilitat reduïda.


En conclusió, s’ha millorat la coberta de l’edifici de les piscines comunals d’Escaldes-Engordany, eliminant les patologies que presentava, i disminuint significativament el consum energètic de les piscines, a més d’aconseguir una imatge renovada de la plaça exterior i del carrer, obrint la possibilitat a la multifuncionalitat. També s’ha millorat l’accessibilitat a l’entorn.








PROJECTE: Impermeabilització, embelliment i aparcament de la Plaça de la Creu Blanca · Escaldes - Engordany

DIRECCIÓ FACULTATIVA: ENGINESA

CONSTRUCTORA: COPSA

13 views

Recent Posts

See All