top of page
Search

Connectats amb la natura

Camí Ral entre Sornàs i Ansalonga.



Enguany s’ha inaugurat un nou tram del camí ral a la parròquia d’Ordino, entre els pobles de Sornàs i d’Ansalonga.


Aquesta obra forma part de la xarxa d' infraestructures verdes d’Andorra que connecta amb camins Sant Julià de Lòria i el parc natural comunal de la vall de Sorteny, passant per Aixovall, la Balma de la Margineda, el nucli antic de Santa Coloma, la zona del rec del Solà, el camí ral de Sant Antoni de la Grella, la Farga Rossell, Santa Caterina i els marges del riu Valira del Nord fins al parc. D’aquesta manera transcorre per les parròquies de Sant Julià de Lòria, Andorra la Vella, La Massana i Ordino.


El tram de camí inaugurat discorre pel marge esquerre del riu Valira del Nord, té una longitud de 650 m i una amplada de 2,5 m.


Està delimitat pel costat dels prats per una barrera de protecció de fusta amb reixat metàl·lic, on s’han disposat d’unes portes per poder accedir a les finques veïnes.


Venint del Sud, el recorregut es pot iniciar a partir de la carretera a Sornàs o bé des de la Carretera General des d’on es creua el riu per un nou pont de fusta de 12,4 metres de longitud.


En aquest punt s’ha construït un mur de maçoneria per poder recolzar aquest pont i donar-li al camí una rasant plana. Des d’aquí i cap amunt, el camí discorre entre el riu i els prats, protegit en trams per la vegetació de ribera. Un cop passat el càmping d’Ansalonga, el camí s’endinsa al bosc de ribera pel marge del riu, mentre l’antic camí s’enfila talús amunt. Aquí s’han implantat dos ponts de fusta de 3 metres cadascun, amb l’objecte de sortejar les irregularitats del terreny i les zones humides.


Més endavant, per tal d’enllaçar el nou camí amb l’antic més elevat, s’ha realitzat una passarel·la de fusta de 90 metres de longitud, sobre pilars metàl·lics.


Un cop a dalt, es continua pel camí de Rialb fins a Ansalonga.



«... s’ha realitzat una passarel·la de fusta de 90 metres de longitud, sobre pilars metàl·lics.»








ENGINYERIA: Engitec

CONSTRUCTORA: Copsa

Recent Posts

See All
bottom of page