top of page
Search

UNA EXPLOSIÓ DE COLOR

MURS QUE PARLEN · ARNAU OROBITG I XAVI CASALS



La tercera edició del projecte Murs que parlen està dedicada als 800 anys de la troballa de la Mare de Déu de Canòlich. Els artistes Arnau Orobitg i Xavi Casals, que firmen com a “GosComFuig”, han estat els encarregats d’il·lustrar a quatre mans el mur Goigs de Canòlich, al costat del cementiri vell de la parròquia de Sant Julià de Lòria.


L’obra pictòrica representa tots el elements que impliquen Canòlich, la llegenda, el rominatge que s’hi fa cada any, el santuari, el pastor que va trobar la talla i, enmig una Verge florida. L’objectiu és posar molt color al composat, elements com les flors, l’ocell, la figura o el temple són el pretext de l’acoloriment. El material emprat per a l’elaboració de l’obra pictòrica és la pintura plàstica per a façanes aplicada amb pinzells i rodets. Ambdos troben un terreny intermig en el qual el color marca l’estil.

La proposta no és ben bé de l’estil figuratiu ni de l’un ni de l’altre, però evidentment ambdós són afins a priori, per a projectes figuratius amb gran accent decoratiu de color emfàtic. Els treballs de realització han tingut una durada de 12 dies tenint en compte el factor intempèrie ja que durant el procés de realització ha plogut i ha fet molt vent, i això ha dificultat les tasques. D’altra banda, també s’han afegit d’altres inconvenients com el fet de pintar al marge d’una carretera de quatre carrils, sense perspectiva i amb soroll.



12 views

Recent Posts

See All
bottom of page