top of page
Search

Quatre dones i el sol

Escena Nacional d'Andorra.



El passat octubre, es va presentar a l’Auditori del Centre Cultural i de Congressos Lauredià, el muntatge <<Quatre dones i el sol>>, producció de la Fundació Escena Nacional d’Andorra (ENA), i que suposa el debut en la direcció de l’actor andorrà Roger Casamajor.


Nova versió del text del dramaturg de la Catalunya Nord Jordi Pere Cerdà, revisada estèticament, on es descontextualitza la temporalitat amb una escenografia molt avantguardista i arriscada (recordant 2011, Space Odissey), i amb un resultat sorprenent per l’espectador.


Destaca el treball de les actrius andorranes Irina Robles, Núria Montes, Jessica Casal i la pallaresa Annabel Castan, on el text permet que desenvolupin una actuació molt brillant, emotiva i amb molta càrrega emocional.


Es nota un treball molt exigent per part del director Roger Casamajor amb les actrius, aconseguint extreure el millor de cadascuna d’elles.


L’espai sonor acompanya tota l’acció d’una forma brillant, creant una atmosfera angoixant, ja que l’acció parla de les ànsies de llibertat de quatre dones aïllades en un poble pirinenc, en plena postguerra europea de mitjans del segle passat. Un discurs feminista molt avançat al seu temps.


Esperem doncs, que aquesta producció es pugui exportar a l’exterior, per projectar una imatge contemporània de la cultura andorrana.




Pere Tomás i Joan Hernández, ajudants de direcció.


Lluís Cartes, espai sonor.


Anna Mangot, disseny de vestuari.


Hector Mas i Daniel Arellano, disseny de vídeo.


David Bofarull, disseny d'il·luminació.


Enric Romaní, escenografia.


Núria Publicitat, disseny gràfic.


Alfons Casal, cap de producció.

43 views

Recent Posts

See All
bottom of page