top of page
Search

OPTIMITZAR L’ESPORT I LA SALUT

SERVEIS MÈDICS ESPORTIUS · CENTRE DE TECNIFICACIÓ ESPORTIVA D’ORDINO



A la façana principal de l'edifici, de l'oest, s'ha creat una nova finestra de 4 metres de llargada i 70 cen tímetres d'altura. La fusteria exterior és d'alumini anoditzat amb vidre climalit 4+12+6 mm amb ruptura de pont tèrmic.



En l’aposta del Govern de convertir el Centre de Tecnificació Esportiva d’Ordino en una referència al país, presentem els nous espais mèdics i de recuperació, els Serveis mèdics

esportius. Uns 350 metres quadrats que acullen sales de medicina esportiva, de proves d’esforç i de rehabilitació. El projecte es planteja com una reforma amb una imatge i estètica interior similar a l’anterior que presentava el complex. D’aquesta manera es segueixen utilitzant el mateix tipus de materials.




El projecte continua amb la imatge estètica interior de la resta del complex en el tipus de divisions interiors i els mateixos materials emprats tant pels revestiments de parets i sostres

com pels del paviment. L’objectiu del projecte és la d’intervenir el mínim possible a nivell d'obra major, així com permetre la recuperació més gran de materials existents abans de l'actuació.




La recepció i la sala d’espera, un gran espai de 22 m2, s’han concebut com

a centre neuràlgic i distribuïdor dels múltiples espais de què disposa el nou

equipament. Blanc, gris, fusta natural i un toc de color, doten l'espai d'un aspecte serè i càlid. S'han retolat les portes amb icones i tipografies de gran format per a senyalitzar els

múltiples espais.



El nou equipament dona l'oportunitat de realitzar proves mèdiques directament al país

i també obre la porta a fer recuperacions i serveis que s'havien d'organitzar de manera separada, i que ara queden unificats.

Les divisions i elements interiors primaris que compartimenten els diferents espais interiors garanteixen les condicions d’intimitat i aïllament acústic necessaris als diferents espais. Pels espais de tractaments, de fisioteràpia, mèdics, vestidors, despatxos, aules, passadissos, ... s’ha mantingut el mateix paviment existent, gres porcellànic de mides 30x60 i de color gris fosc.



Els nous revestiments instal·lats són de gres porcellànic de la mateixa mida i color, i els tècnics, de resines. La fusteria interior és de doble làmina de fusta de 40 mm de gruix. Totes les portes de les dependències tenen pany amb clau mestrejada, i s'han retolat amb icones i tipografies de senyalització de gran format, dotant l'equipament d'un aspecte contemporani. Al sostre s’ha instal·lat un cel ras de plaques de fibres vegetals registrables, per tal d'aïllar acústicament.



Les divisions i elements interiors primaris que compartimenten els diferents espais interiors garanteixen les condicions d’intimitat i aïllament acústic necessaris.



Els nous serveis s’ofereixen a més de 800 esportistes, que inclouen els 70 becats del programa d’alt rendiment i els de tecnificació i alt nivell de totes les federacions, però també els dos clubs professionals i els esportistes residents.



S’han aprofitat part dels materials, com les mampares vidriades que divideixen els espais.



Al sostre de zones comunes com ara els banys i els despatxos, s’ha col·locat un cel ras de plaques de cartró-guix tipus Placopatre i s'ha pintat totalment de blanc. Aquest cel ras continu està previst pels registres necessaris per a les instal·lacions. Les columnes queden de formigó vist pintat de color blanc.


Per l'aïllament acústic, s'ha col·locat un cel ras de fibres vegetals registrables.


La il·luminació és funcional i segueix el mateix patró de distribució que l’anterior. S’han triat grans focus de llum led càlida que doten de la il·luminació necessària cada zona.

A la zona de Rehabilitació Esportiva s’ha col·locat una gran catifa de gespa artificial i un

paviment tècnic, que protegeix els atletes de la duresa i fredor del terra porcellànic.





S’ha revestit una paret amb un aglomerat de fusta comprimida, un tipus de material que permet reutilitzar i reciclar fusta, i aprofitar més l’arbre en reduir-se la quantitat de fusta descartada, dotant a l'espai d'un aspecte càlid, i millorar l'eficiència energètica. La resta de parets segueixen un sistema de placa de cartó guix, tipus "Placopatre”, amb muntants metàl·lics senzills o dobles amb llana mineral a l’interior.









L’ampli programa funcional del nou equipament, inclou recepció i sala d’espera, laboratori de proves d’esforç, despatx mèdic – zona de readaptació, zona de fisioteràpia, cabina de fisioteràpia, sala de reunions – treball mèdic, despatx de fisioteràpia, despatx de nutricionista, despatx de psicòleg, zona de recuperació, bany - vestidor, aula lectiva, magatzems i zones de circulació.



La intervenció no ha afectat pràcticament cap element de la instal·lació de l’edifici, ubicat

fora de la nova zona. Les instal·lacions contemplen un doble ús (actual i futur) de treball d’oficina i de consulta. És per aquest motiu que la reforma ha estat una redistribució i actualització del material existent. Un projecte que permet que els esportistes del país gaudeixin a Andorra de serveis com fisioteràpia, consulta, sala de proves d'esforç i una sala de rehabilitació esportiva, a més dels serveis de psicologia i nutrició.


Arquitectura: MM Arquitectura Marc Monegal

Constructora: COANSA











Recent Posts

See All

Commenti


bottom of page