top of page
Search

Obert a la vall

Xalet Plana Perdiguera · L'Aldosa· La Massana.



Els arquitectes han sabut treure profit de la parcel·la triangular i de les espectaculars vistes a la vall que tenia el terreny, que s’obren des del Comapedrosa fins al Pic del Carroi, en la construcció d’aquest xalet, que compta amb una excel·lent ubicació i orientació.


La volumetria de l’edifici s’ha anat esglaonant i adaptant a la parcel·la per tenir les millors vistes per a cada estança i aprofitar el màxim d’hores de sol. Els dormitoris s’ubiquen a l’est per gaudir el sol del matí i les estances principals al sud-oest, per assolir les increïbles vistes i el sol de migdia i de tarda. Al nord només hi ha dues obertures verticals a tota alçada per donar llum a l’escala i donar visuals al bosc.


El xalet, es distribueix en tres plantes.


En la semisoterrani, trobem el hall principal de l’habitatge, que serveix de nucli de distribució per accedir a l’habitatge, al garatge i al jardí independentment. En aquesta planta també hi ha una zona de spa (sauna seca, hammam i jacuzzi) i una zona de safareig, totes dues comunicades amb el jardí perimetral.


A la planta baixa, envoltada d’un ampli jardí, hi ha les principals estances de l’habitatge: sala d’estar, menjador (en doble altura) i cuina, totes connectades entre elles i amb el jardí independent; a més d’un lavabo de cortesia, un despatx i un dormitori tipus suite.


I finalment, el primer pis, amb un distribuïdor configurat per una passera que sobrevola el doble espai del menjador amb vistes interior a la sala d’estar, el menjador i la cuina amb vistes exteriors a la vall, i al buit de l’escala amb vistes sobre el bosc proper.


La passera dóna l’accés a cada extrem als dormitoris, tots ells de tipus suite. Un gran finestral ocupa en amplada i alçada les dues plantes, centrant les vistes sobre l’encisador paisatge.


Totes les plantes es comuniquen per l’ascensor o per l’escala mitjançant un nucli completament obert a les diferents plantes de l’habitatge i a l’exterior.


El llenguatge arquitectònic apel·la directament a les tipologies del lloc. Els materials que s’han utilitzat per a l’exterior, són la pedra tradicional i panells símil fusta, col·locats amb molta simplicitat, però amb un resultat integrat en l'entorn i amb un tractament volumètric que confecciona el caràcter de l’edifici.


A l’interior la decoració és d'un marcat estil minimalista, a base de fusta tant en parets com a terra, murs de formigó vist i colors neutres, amb alguna paret pintada per donar-li un toc de color, i el color negre recurrent a tot el projecte, en cuina, poms i frontisses de portes, accessoris de banys, aixetes, mecanismes i mampares de dutxa. Tota l’elecció acurada dels diferents materials conjuntament amb el projecte lumínic, fan que la casa sigui càlida i acollidora.


El projecte lumínic es centra en un estudi acurat de cada estança, per crear l’atmosfera adequada per a cada ús, alhora que s’ha buscat una unitat en tot el projecte. D’aquesta manera, en algunes estances s’ha integrat un fals sostre, en altres s’han realitzat a través de la morfologia del fals sostre i en altres s’han col·locat tires o barres lluminoses com a la cuina per il·luminar el pla de treball.


A l’escala s’han col·locat dues tires verticals que van des del soterrani fins a la coberta, de forma contínua inclòs passant per l’espai existent entre l’escala i el mur de formigó vist que les acull.


«El jardí és un llaç perimetral continu, amb un tractament paisatgístic acurat, on les varietats autòctones dominen sobre la resta. »


El vidre és un element que no només s’ha utilitzat a les finestres, balconeres i finestrals; també s’ha utilitzat en les baranes d’interior i exterior de l’habitatge per evitar les barreres visuals i facilitar la vista i l’entrada de llum.


També s’ha estudiat al màxim la sostenibilitat de l’edifici; així s’ha arribat a assolir amb escreix el reglament energètic, utilitzant els gruixos d’aïllaments tèrmics exactes per tenir el major rendiment, fusteries de triple vidre amb baixos coeficients, calefacció radiant amb energia obtinguda geotèrmicament, recuperació de les aigües de pluja per al reg i tota la il·luminació tipus LED.


La casa és un tot del dins i el fora, on no ens podem oblidar dels 400 m2 enjardinats, que són un llaç perimetral continu, amb un tractament paisatgístic acurat, on les varietats autòctones dominen sobre la resta.







ARQUITECTURA, ENGINYERIA, INTERIORISME I PAISATGISME: ADSERÀ GROUP CONSTRUCTORA: UTE PERDIGUERA MODERNES · NÓBREGA


Kommentare


bottom of page