top of page
Search

L’aeroport d'Andorra

Updated: Sep 16, 2021

La cambra de comerç ha presentat un projecte per construir un aeroport nacional, situat al pla d'Envalira, entre Grau Roig i Soldeu.L’hipotètic aeroport, tindria un cost de 345 milions d’euros i podria funcionar a partir del 2025. Ho va anunciar el president de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis, Miquel Armengol, en la presentació del Pla de desenclavament d’Andorra.


Armengol ha explicat que un 45% dels 345 milions aniria a tasques de preservació i cura de l’entorn, així com la replantació dels arbres arrencats per construir la pista.


El cost total del projecte aniria a càrrec de diversos inversors privats que ja s’han mostrat interessats. La Cambra assegura que Govern només s’hauria d’encarregar del manteniment.La pista constaria de 1.800 metres de llargada, 45 metres d’amplada i una zona de seguretat que estaria replantada amb vegetació autòctona.


En el tram final es crearia un pendent del 3% que ajudaria a perdre velocitat en l’aterratge i a guanyar-ne en l’enlairament.


L’edifici de la terminal seria autosuficient i tan sols necessitaria energia solar fotovoltaica i els vehicles de manteniment i servei de l’aeroport serien elèctrics.


Tancada la fase d’estudi de viabilitat tècnica, la institució dóna per finalitzat el seu paper de lideratge en l’estudi de l’aeroport d’Andorra i es posa a disposició de Govern per acompanyar-lo en futures fases del projecte.

2 views

Recent Posts

See All

ความคิดเห็น


bottom of page