top of page
Search

L’aeroport d'Andorra

Updated: Sep 16, 2021

La cambra de comerç ha presentat un projecte per construir un aeroport nacional, situat al pla d'Envalira, entre Grau Roig i Soldeu.



L’hipotètic aeroport, tindria un cost de 345 milions d’euros i podria funcionar a partir del 2025. Ho va anunciar el president de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis, Miquel Armengol, en la presentació del Pla de desenclavament d’Andorra.


Armengol ha explicat que un 45% dels 345 milions aniria a tasques de preservació i cura de l’entorn, així com la replantació dels arbres arrencats per construir la pista.


El cost total del projecte aniria a càrrec de diversos inversors privats que ja s’han mostrat interessats. La Cambra assegura que Govern només s’hauria d’encarregar del manteniment.



La pista constaria de 1.800 metres de llargada, 45 metres d’amplada i una zona de seguretat que estaria replantada amb vegetació autòctona.


En el tram final es crearia un pendent del 3% que ajudaria a perdre velocitat en l’aterratge i a guanyar-ne en l’enlairament.


L’edifici de la terminal seria autosuficient i tan sols necessitaria energia solar fotovoltaica i els vehicles de manteniment i servei de l’aeroport serien elèctrics.


Tancada la fase d’estudi de viabilitat tècnica, la institució dóna per finalitzat el seu paper de lideratge en l’estudi de l’aeroport d’Andorra i es posa a disposició de Govern per acompanyar-lo en futures fases del projecte.

2 views

Recent Posts

See All
bottom of page