top of page
Search

Homenatge al voluntariat d’Andorra

Updated: Oct 14, 2021

Nerea Aixàs guanya el concurs d’idees i farà una escultura.



El passat dijous 7 d’octubre es va fer el lliurament dels premis del concurs d’idees, per a la realització d’una escultura en homenatge als voluntaris i voluntàries del país, que s’ubicarà al Parc Central d’Andorra la Vella.


Al concurs es van presentar un total de set projectes, entre els quals el jurat va escollir com a guanyador ‘El Voluntariat’, de l’artista Nerea Aixàs. El segon premi, va ser per a Laia Maestre per ‘Humanitat’, i el tercer el va guanyar Emma Regada amb la seva obra ‘Germinant’.


L’objectiu és instal·lar l’escultura que representa el voluntariat d’Andorra en reconeixement del compromís i la tasca de les persones voluntàries envers la societat andorrana, especialment per la tasca realitzada arran de l’esclat de la pandèmia.


L’escultura d’Aixàs té una part d’homenatge i també lúdica pel lloc on s’ubicarà, va assegurar l’artista, detallant que l’obra que ha volgut representar és una peça en forma de cub, feta en acer corten, amb unes mides de dos metres d’altura per dos d’ample i que tots puguin participar, seure i formar part. Nerea vol enviar un missatge clar: les peces són un projecte que els voluntaris ajuden a subjectar.




El Parc Central, a més de ser el pulmó verd de la capital i un espai de passeig i de joc, té vocació de convertir-se en una gran galeria d’art a l’aire lliure, amb l’objectiu d’exhibir de manera permanent escultures produïdes per artistes nacionals. Així ho va anunciar la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, durant l’acte de lliurament de premis als artistes participants en el concurs d’idees.


En la seva intervenció, Judith Pallarès, ministra d’Afers Socials, Joventut i Igualtat ha destacat la solidaritat, l’altruisme i el compromís social que han estat presents de forma constant en la història del país, no només en aquesta pandèmia, sinó des de fa molt temps. Mentre que Silvia Riva, ministra de Cultura i Esports, ha remarcat la importància de pensar en la cultura, per homenatjar els voluntaris que han pres part, actuant durant la pandèmia de la Covid-19.

40 views
bottom of page