top of page
Search

EL PRIMER CERTIFICAT PASSIVHAUS LLIURAT AL PAÍS A L'EDIFICI EL NIU D'ORDINO


L'edifici El Niu a Ordino ha rebut el certificat Passivhaus Plus per l'alta eficiència energètica.

Des de la promotora asseguren que aquest estàndard és la primera vegada que s'entrega en el país.

La certificació "Passivhaus" de l'edifici és el reconeixement i constatació dels elevats canons de qualitat de la construcció, que queda registrat a la base de l'Institut Passivhaus amb el número ID 7516.

Va ser l'últim projecte dissenyat per l'arquitecte i excap de govern Toni Martí que va estar concebut amb una atenció rigorosa als més alts estàndards de sostenibilitat i eficiència energètica. Aquest enfocament inclou un excel·lent aïllament tèrmic, hermeticitat a l'aire, recuperació d'energia i un sistema de ventilació controlada.

L'objectiu principal és assegurar una qualitat d'aire superior per als habitants, garantint alhora un entorn saludable i còmode, que contribueix a un significatiu estalvi energètic.

Aquest compromís demostra una clara responsabilitat enfront de l'ús de recursos fòssils i reforça l'enginyeria responsable i sostenible en la construcció d'habitatges.


Jean-Baptiste Lopez, promotor immobiliari de Propietats i Gestió, va apuntar: "La despesa energètica és més baixa en comparació amb altres cases de construcció tradicional, estem parlant d'un estalvi energètic de gairebé el doble, es gasta molt menys".

"Per a nosaltres és un orgull, és la recompensa del treball que hem fet en aquesta promoció. Moltes persones han arribat a voler tenir aquesta certificació, que és molt difícil d'aconseguir", va afirmar el promotor immobiliari, que va agregar que "és molt exigent per tots els reptes tècnics i és un orgull ser els primers". "Aquest projecte el va encapçalar Toni Martí i li volem fer un homenatge pòstum", va asseverar Jean-Baptiste.

El propietari de Propietats i Gestió, Lluís Lopez, va valorar que "és bastant difícil d'aconseguir perquè has de posar molts mitjans financers i era un repte constructiu". Per aquest motiu, l'empresa té la intenció de celebrar-ho.

Es van col·locar dues plaques a una de les façanes, una amb el certificat i l'altra d'homenatge al polític i alhora arquitecte.




39 views
bottom of page