top of page
Search

FHASA, la llum de la seva llar

A finals d’agost sota el títol “FHASA, la llum de la seva llar”, va tenir lloc la visita teatralitzada a la Central de Feda, interpretada per “Les Il·luminades” (Cristina Pericas, Iris Orriols i Anna Mangot), amb motiu del cicle organitzat per FEDA Cultura, en les Nits d’Estiu als Museus.




La visita teatralitzada va permetre accedir a la Central Hidroelèctrica, la primera infraestructura de producció energètica al país, totalment renovable i en ple funcionament en l'actualitat, generant aproximadament el 80% de l'electricitat total produïda a Andorra.

La representació, ambientada als anys 30 del segle passat, va combinar història i entreteniment, els assistents van poder conèixer la Sra. Rosa, una dona que buscava inversors per a la construcció de sistemes hidroelèctrics capaços de generar prou electricitat per a la seva venda i, així poder modernitzar el país.



L'acompanyaven la Lluïsa i la Carmeta, les dones de dos treballadors de FHASA. A través d'elles i les seves anècdotes, també es van poder explorar les inquietuds i reivindicacions de l'època. L'acció va ser una iniciativa de FEDA Cultura, que va transportar a l'espectador a la dècada de 1930 per tal de conèixer com va ser la construcció de FHASA, quin impacte va tenir en la societat i la importància que aquest fet ha tingut en la història contemporània andorrana.



25 views

Recent Posts

See All
bottom of page