top of page
Search

ESCALDES CAPITAL JAZZ

L’ANY QUE VE, ES CELEBRARÀ EL QUARANTÈ ANIVERSARI DEL FESTIVAL


Escaldes-Engordany ha tornat a ser l’epicentre del Jazz durant uns dies.

El balanç és prou encoratjador: un total de 5.500 espectadors, prop d’un miler més d’espectadors que el 2022, però el més important: l’èxit del festival mai s’ha de valorar de forma quantitativa sinó qualitativa, ja que l’objectiu és que la cultura esdevingui motor de transformació social, cohesió, de creixement com a societat i eina de benestar. La bona

afluència de públic al Festival també s’ha fet notar entre el sector turístic: el cap de setmana de l’esdeveniment, els hotels, restaurants i bars de la zona van fer el ple.


UN REFERENT JAZZÍSTIC QUE HA TORNAT AMB MOLTA FORÇA

ELIANE ELIAS

La pianista brasilera de música clàssica i popular, que s'aproxima constantment al jazz i a la seva fusió amb la bossa nova, en format trio, amb Rafael Barata a la bateria i Marc Johnson al contrabaix, va fer un repàs a ritme de samba i bossa nova del seu treball discogràfic Made in Brasil .



També va interpretar el popular "Corazón partío" d’Alejandro Sanz, que va arrencar molts aplaudiments. I va repassar temes de l'imaginari popular de Brasil de Jobim i Vinícius de Morães. Tot en versió instrumental.

AL DI MEOLA

La llegenda del jazz fusion americà va tornar a Andorra 35 anys després, en format quartet. I va repassar la seva discografia, i a la part final del concert, va convidar el guitarrista flamenc Manuel Alfonso i va oferir un autèntic delecte pel paladar a ritme de jazz flamenc, recordant la seva etapa amb el mite Paco de Lucía i el trio format amb John McLaughlin a finals dels anys setanta.

Uns últims deu minuts memorables, un d’aquells moments que queden per sempre en la memòria col·lectiva.


MICHEL PORTAL

Com va comentar el conseller de Cultura escaldenc, Valentí Closa “Artísticament, va sorprendre l’estat de gràcia en què es troba Michel Portal als vuitanta-vuit anys: que un instrumentista d’aquesta edat es posi a fer free jazz, que saps per on comences però no on acabes i requereix unes condicions físiques importants...” “Com a aficionat purament, és el concert que més em va agradar”. Una afirmació, que coincideix amb el que anaven comentant els assistents del país més "jazzeros" del Festival.



ANDREA MOTIS - MARCO MEZQUIDA El duo va oferir un concert intimista, davant un aforament ple i entregat. Motis, una artista molt mediàtica, embarassada de vuit mesos, va cantar en català, portuguès i anglès, temes de Serrat, clàssics de bossa nova, estàndards, .... i també va delectar al públic amb solos de trompeta i saxo. Mezquida, realment és un extraterrestre: està en un moment pletòric, en plena forma (aviat farà una col·laboració amb Michel Camilo). Un pianista jove amb un talent prodigiós, i una imaginació desbordant. El jazz té molt de futur.





ACTIVITATS PARAL·LELES: MASTER CLASS AMB SOLISTES I MÚSICS PARTICIPANTS, CONCERTS AL CARRER, L’HOMENATGE A TETE MONTOLIU, LA SANT ANDREU DIXIE BAND, LES JAM-SESSIONS, ELS CONCERTS AL CARRER, LLIBERT FORTUNY, EFREM ROCA, KIC BARROC, EL CONCERT KHRÔMA, ...
7 views

Recent Posts

See All
bottom of page