top of page
Search

Entrevista a Pol Moya

“Vaig veure que tenia futur però en cap moment m’esperava arribar on he arribat actualment”.Pol Moya és un atleta i corredor de mig fons andorrà, que ha competit als Jocs Olímpics de Rio 2016.


Edat

25 anys.


Perquè vas triar fer atletisme?

Jo de petit feia hoquei però els meus pares eren atletes i a més bastant coneguts a nivell català i vulguis o no sempre havia anat a curses, no entrenava però si que m’agradava anar a l’estadi. Cap a segon de batxillerat vaig començar a entrenar un dia a la setmana. Quan vaig anar cap a Barcelona vaig haver de triar entre un dels dos esports i potser per facilitat: d’horaris (no són estrictes) i no carregar el material d’hoquei, vaig triar atletisme.


Estudis

Enginyeria informàtica.Amb quina edat vas veure que et podies dedicar a l’atletisme de forma professional?

El 2016. Només començar vaig veure un gran salt i això també em va animar a decantar-me per aquest esport.


Quines sensacions tens després d’haver participat als Jocs Olímpics de Tòquio 2020?

La sensació no es pot descriure amb paraules i les emocions s’incrementen molt més quan estàs a uns Jocs Olímpics. Potser descriuria el que vaig sentir amb les paraules: felicitat, satisfacció i orgull.Quina és la teva propera competició?

El Mundial indoor a Belgrado al març, en principi és el primer objectiu que tenim. També el campionat d’Espanya i Catalunya de pista coberta. Fins al gener no començaré a competir i encara no tinc clar a on. També participaré a l’europeu absolut i al mundial absolut.


Quin és el teu objectiu a llarg termini?

Els jocs dels petits estats el 2023, els Jocs Olímpics de París el 2024 i els d’Andorra el 2025.


Com et veus d’aquí a un any?

M’agradaria veurem havent tornat de l’Europeu de Munich i del Mundial d’Oregón amb la mínima. Estaria molt bé si tornés amb una plaça de semifinalista de l’Europeu.
50 views

Recent Posts

See All

Hozzászólások


bottom of page