top of page
Search

EMBELLIR I CREAR NOUS EQUIPAMENTS

NOU PARC INFANTIL - PAS DE LA CASA




El Pas de la Casa, disposa d’un nou espai infantil, un nou parc d’uns 935 metres quadrats. El nou equipament, ubicat en l’antiga duana, disposa de dos nivells connectats per una escala que també permetrà millorar la mobilitat dels vianants dins del poble. Al terreny superior, d’uns 560 metres quadrats, està ubicat un parc amb jocs infantils i mobiliari urbà, amb un paviment de cautxú. Amb el projecte la voluntat del Comú és donar compliment a una de les demandes del Consell d’infants del Pas.



S’HAN INSTAL·LAT DIFERENTS JOCS (GRONXADORS, JOCS GIRATORIS,...) PER A INFANTS DE FINS A 12 ANYS, TAMBÉ JARDINERES I S’HAN ADEQUAT ZONES DE DESCANS AMB LA INSTAL·LACIÓ DE BANCS.



El projecte respon a una demanda dels habitants del Pas de la Casa, i en especial del Consell d’Infants, de tenir un espai de lleure cèntric, i complementari al parc existent per a infants de més de 6 anys. El projecte es situa a la zona de l’antiga duana del Pas de la Casa. Anteriorment es van enderrocar els edificis existents, i es va crear una plaça que quedava poc utilitzada pels habitants de la Parròquia. Actualment se li ha donat un ús públic, ja que el Comú d’Encamp va decidir ubicar-hi el nou espai de lleure. La seva situació, a prop de la nova escola bressol, de les escoles i de la plaça de l’església, crea un nou punt de trobada i de connexió entre aquests diferents espais. L’obra ha durat 6 mesos, iniciant-se a principis de juny del 2022, i finalitzant a principis de desembre.




El parc es distribueix en dos plataformes. A la part superior trobem un gronxador adaptat per a nens amb diversitat funcional, i per a ús simultani de fins a 4 infants, un joc d’escalada, 3 jocs giratoris i un carrusel amb capacitat per a 3 infants.




"EL IETI ÉS UNA CRIATURA MITOLÒGICA, QUE ES CARACTERITZA PER LA SEVA ADAPTACIÓ A LA CLIMATOLOGIA I ALTITUD.”


A la part inferior trobem el joc del ieti amb 2 tobogans, plataformes interiors i una petita zona d’escalada. La gamma cromàtica general és de colors freds, que mimetitzen els colors de la natura: verd dels prats i blau del cel i l’aigua, afegint-hi tocs amb taronja i marró, que recorda la fusta i les pedres.




Amb el mobiliari urbà papereres, bancs i jardineres s’ha seguit la mateixa línia que tot el projecte. L’escala metàl·lica és de nova construcció, i permet connectar les dues zones del parc i facilitar l’accés a l’escola bressol i a la zona de les escoles des de la plaça de l’esglèsia.













>> EN LA BARANA EXISTENT S’HA COL·LOCAT UN SEGON PASSAMÀ PER FER-LA MÉS ALTA, TENINT EN COMPTE QUE ÉS UN ESPAI INFANTIL.


S’ha protegit lateralment amb la instal·lació d’una façana metàl·lica troquel·lada. S’ha pavimentat la part superior amb cautxú, per a la protecció contra caigudes, resistent a la climatologia i amb tons adaptats a l’espai. La part inferior s’ha dotat amb gespa sintètica sobre cautxú, per temes de seguretat i per comparar la seva durabilitat enfront de les variacions climàtiques extremes. Els materials escollits són resistents a les condicions climatològiques de la zona. Els jocs compten amb una estructura principal d’acer inoxidable i galvanitzat, i escasses superfícies de plàstic per evitar-hi l’acumulació de neu i gel.





S’han instal·lat bancs de colors i material reciclat, per adaptar millor les zones de descans al conjunt de l’espai, i reforçar el missatge de recollida selectiva i reciclatge. A les jardineres prevaldran espècies arbustives adaptables a l’altitud i climatologia del Pas de la Casa, les quals es combinaran amb flor de temporada per a una major visibilitat del material vegetal. Un equipament públic per al Pas de la Casa, que segueix el pla d'embelliment del poble.







DIRECCIÓ: OSCAR BAUZÀ · DEPARTAMENT D’OBRES PÚBLIQUES I URBANISME DEL COMÚ D’ENCAMP

CONSTRUCTORA: COANSA

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page