top of page
Search

EFICIÈNCIA i CONTEMPORANEÏTAT

CENTRE ESPORTIU SERRADELLS ANDORRA LA VELLA





La piscina olímpica dels Serradells, principal centre aquàtic del país, a fi i efecte d'adaptar-se als nous temps, s'ha reformat a tots nivells, sigui normatiu, tècnic o estètic.Una característica important ha estat posar molt èmfasi a crear un espai obert cap a l'exterior, de cara a conferir qualitat al mateix sense perjudicar el confort necessari en aquest tipus d'equipament, i aprofitar també les excel·lents visuals fruit de la seva ubicació.




Actualment, ens trobem amb un edifici molt més eficient, amb un nivell que superael reglament energètic existent.Totes les xarxes de ventilació, aportació i retorn d'aigua, producció d'aigua calenta i tractament deles aigües, es troben en perfectes condicions.






Des de l'origen de l'edifici no s'havia realitzat una reforma tan important d'estructura, coberta, façanes, revestiments interiors, instal·lacions, etc., i per això podem dir que gairebé és nou, seguint els estàndards actuals en edificis públics d'aquest nivell.

Externament, s'ha projectat una façana que, a causa de la gran superfície que té, no sigui monòtona i s'han buscat formes, colors, modelatges i composició dels finestrals que aportin diversitat formal i mobilitat al conjunt.


“S’HAN APROFITAT TAMBÉ LES EXCEL·LENTS VISUALS FRUIT DE LA SEVA UBICACIÓ”

Sempre tenint en compte que, a la vegada, tingui poc manteniment, fet que s'ha solucionat amb un revestiment de xapa metàl·lica.




El tractament intern és molt auster, però contundent, on el que es vol destacar és l'aigua de la piscina, les platges de color blanc i les visuals cap a l'exterior.Els revestiments internsde color negre perden importància com a tals, potenciant les parts que es volen emfatitzar.



"LES BARANES ENVIDRIADES POTENCIEN LA DIRECCIÓ OCULAR DEL PÚBLIC VERS LA PISCINA"

S'observa com els colors blanc i negre, tot i ser totalment contraposats, juguen el seu paper de forma conjunta, en un tot visual.


La graderia s'ha tractat pensant en què els espectadors gaudeixin el màxim possible de lesvisuals envers la piscina, punt neuràlgic de l'activitat, així totes les baranes són vidriades.



UNS GRANS FINESTRALS, AMB UNA COMPOSICIÓ GEOMÈTRICA I VISIBLES DESDE L'INTERIOR I LES FAÇANES EXTERIORS, DOTEN EL PROJECTE D'UN ASPECTE PERSONAL I APROFITEN LA LLUM NATURAL.






El resultat final, per a tots, tant usuaris com espectadors, és que l'actual piscina olímpica dels Serradells, no els deixa indiferents.



ARQUITECTURA I ENGINYERIA: ADSERÀ GROUP i BAC ECG CONSTRUCTORA COBERTA I INTERIOR PISCINA: LOCUBSA

Comments


bottom of page