top of page
Search

Alleugerir el volum

El Lloser d'Ordino.



Aquest projecte és troba situat a la urbanització Comes Martines a Ordino, ascendint per la carretera del Coll d’Ordino. La seva situació en un punt elevat el converteix en un mirador sobre el poble de la parròquia.


Un casc antic d’un poble, una agrupació de cases. L’objectiu ha estat trencar el volum per fer desaparèixer la imatge d’un edifici plurifamiliar. Alleugerintlo, tant en planta com en alçada, accentuant-lo amb el joc de cobertes i la materialitat de la façana.


La façana està construïda amb pedra i fusta, i unes franges verticals metàl·liques que emfatitzen el trencament del volum.


La base, més sòlida, està revestida amb pedra de format horitzontal i colors foscos, referenciant la toponímia del lloc, el Llosser.


El revestiment de la part superior, evocant la neu sobre les muntanyes, està format per panells enllistonats de fusta de pi làrix siberià.


Aquesta espècie té unes excel·lents propietats naturals que la fan especialment indicada per quedar exposada a la intempèrie, reduint així el seu manteniment.


LA SEVA UBICACIÓ I ORIENTACIÓ FA QUE GAUDEIXI DE VISTES I SOL, I ESTIGUI EN UNA ZONA TRANQUILA, PERO BEN COMUNICADA.


>> LA FUSTA, EL FERRO I LA PEDRA SÓN ELS TRES ELEMENTS QUE CONFORMEN LA FAÇANA, MATERIALS TÍPICS DE LES CONSTRUCCIONS ANDORRANES.


LA COMBINACIÓ DELS ELEMENTS, DOTA LA CONSTRUCCIÓ D’UNA IMATGE CONTEMPORÀNIA, SÒBRIA I ATEMPORAL.



Un cop envelleixi, el revestiment de fusta superior agafarà diferents tonalitats grisoses depenent de l’exposició de cada façana.


El volum de l’entrada s’adapta al punt rodó del final del carrer.


L’accés a l’edifici, es forma per una successió de lames metàl·liques, que oculten espais tècnics.


La construcció està formada per cinc plantes, una de subterrània i quatre de pisos.


Hi ha dos pisos per planta, a excepció de l’àtic superior, que és d'un sol.


«EL REVESTIMENT DE LA PART SUPERIOR, PANELLS ENLLISTONATS DE PI LÀRIX SIBERIÀ, EVOQUEN LA NEU SOBRE LES MUNTANYES»


Cada habitatge disposa del seu box privat.


Els pisos oscil·len entre els 170 i els 230 metres quadrats i disposen d’entre 3 i 5 habitacions dobles.


Els menjadors estan ubicats a les cantonades de l’edifici, que són les zones de major obertura.



En total hi ha 7 pisos, i les plantes baixes disposen d’una amplia zona enjardinada.


La voluntat de la promoció ha estat facilitar la personalització de cada un dels pisos, s’ha donat l’opció als futurs propietaris de l’elecció de dues paletes de colors, una de clara i una de fosca. Tant per els acabats dels paviments i revestiments de les zones humides, com per la fusteria interior: cuines, armaris i portes.


El paviment de la resta de zones és un porcellànic imitació roure natural.


LES CUINES DONEN UN TOC CONTEMPORANI I ELEGANT A L’ENTORN. EL FET DE QUE SIGUI OBERTA AL MENJADOR APORTA SENSACIÓ D’AMPLITUD.


«PAVIMENT PORCELLÀNIC DE ROURE NATURAL QUE EVOCA UNA SENSACIÓ DE COMODITAT, CONFORT I BENESTAR»


Totes els habitatges estan exposats a tres vents i l’àtic a quatre. Totes les seves estances donen a l’exterior.


Les grans obertures aporten molta llum natural i vistes a la parròquia d’Ordino.


Les dues plantes baixes disposen de grans zones enjardinades, i les plantes superiors de balcons triangulars que segueixen el joc de cobertes de l’edifici.


Totes els pisos disposen d’un sistema de climatització per terra radiant, alimentat per una bomba de calor d’alta eficiència energètica i d’un sistema de ventilació mecànica, amb recuperador de calor, per minimitzar les pèrdues energètiques i garantir en tot moment una excel·lent qualitat de l’aire interior.


Seguint amb la voluntat de reduir el consum energètic, els aïllaments de la façana i coberta superen els 20 cm de gruix.


UN DELS BANYS PERSONALITZATS, AMB DUES PIQUES. AMPLIS, FUNCIONALS I SOBRIS, AMB MATERIALS DE QUALITAT I ALT VALOR ESTÈTIC.



També s’ha tingut especial cura, en l’eliminació dels ponts tèrmics de l’envolupant.


Es tracta d’una edificació singular, molt ben integrada al paisatge amb materials de l’arquitectura tradicional.








PROJECTE: EDIFICI EL LLOSER D’ORDINO

ARQUITECTE: TONI RIBERAYGUA

CONSTRUCTORA: UTE MODERNES COANSA

Commenti


bottom of page