top of page
Search

ADEQUACIÓ A CONTRARELLOTGE

ESTADI NACIONAL · ANDORRA LA VELLA



L’ascens a la 2a de la lliga espanyola, la passada temporada, per part del Futbol Club Andorra, va provocar que s’hagués de fer una adequació de les insta·lacions de l’Estadi Nacional, als requeriments tècnics de “La Liga”. I fent- ho, en un termini molt curt de temps, 1 mes i escaig, ja que s’havia de complir amb l’exigent calendari de la competició, convivint amb els tornejos locals.


S’HAN HABILITAT DIFERENTS CABINES, EN UNES ESTRUCTURES PREFABRICADES SUSPESES, PER A PREMSA RADIOFÒNICA I ESCRITA, SEGUINT LES DIRECTRIUS DE “LA LIGA”.



S’han habilitat 6 cabines per a la premsa, dues són per a premsa escrita i les altres dues per als locutors de ràdio. Les dues cabines restants s’utilitzen actualment una com a botiga del club i l'altra com a espai VIP. La part posicionada cap al camp està inclinada per ampliar la visió sobre el terreny de joc. L'antic espai social del VPC Andorra Rugby XV, s'ha convertit parcialment en la sala per a rodes de premsa, habilitant-la amb dues tarimes, una per les rodes de premsa i l’altra pels càmares. L’estança disposa de tots els connectors necessaris per als mitjans de comunicació. S’ha ajustat la il·luminació perquè anteriorment era molt baixa.




El recinte exterior incorpora una gamma monocromàtica i el Futbol Club Andorra va escollir el blau fosc com a color. S’han creat 5 torres amb les passarel·les de connexió per a la ubicació de les càmeres, ja que “La Liga” té una normativa molt estricta amb la U televisiva, el perímetre metal·lic continu que incorpora els patrocinadors i que rodeja el recinte. El camp té un condicionant i és que les torres s’han creat al costat oest, no és una bona orientació però només es podien ubicar en aquesta zona. Les torres estan construides amb un sistema prefabricat tipus bastida, i encara que siguin provisionals, tenen tots els certificats de seguretat. Les banquetes existents estaven col·locades a un retranqueig que hi ha sota les grades a l’altre costatperò a nivell lliga no es podia mantenir perquè trencava amb la U televisiva, així que les van col·locar al costat oposat del camp.



Les banquetes estan fabricades amb una estructura metal·lica sobre el terreny de joc, estan cobertes i els seients són calefactats. Es va adaptar l’estructura de suport de la torre central per incorporar el nou marcador, i es van adapatar les instal·lacions elèctriques per al bon funcionament del marcador, sota aquest està situat el VAR, que connecta directament amb línia a Madrid.




La gespa era artificial i es va substituir a una de tipus híbrida (composició amb un 80% de gespa natural). Es va elevar 25 cm el nivell del camp per adequar la gespa amb un sistema de drenatge, recs i terra radiant, per mantenir la gespa en condicions, tenint en compte el clima meteorològic del país. El terra radiant està connectat a FEDA Ecoterm. Al vestidor local s’ha enderrocat una paret per col·locar els lavabos al fons i duplicar la zona del vestidor.





"S’HA RODEJAT EL PERÍMETRE DEL RECINTE AMB UNA LONA DE COLOR BLAU CORPORATIU PER A POTENCIAR LA VISUAL A LES RETRANSMISSIONS”



S’ha vinilat tot el paviment amb rotlle vinílic antilliscant i tot el sostre s’ha fet nou, així que van aprofitar per fer l’escut del Futbol Club Andorra, totes les anelles estan fabricades amb placo i es va incorporar llum led a cadascuna d’elles per reforçar el color. Les guixetes s'han vinilat segons la imatge gràfica i seguint la línia de comunicació del club.





S’ha instal·lat una tanca de separació mòbil a la zona de grades de l’afició visitant, per moure-la depenent del volum de gent. S’ha incorporat un local especial on només pot accedir “La Liga” i s’han establert totes les xarxes elèctriques i de telecomunicacions necessàries.



>> A LA ZONA VIP S’HAN COBERT EL SÒL I LES PARETS AMB REVESTIMENTS VINÍLICS. TAMBÉ S’HA RENOVAT LA IL·LUMINACIÓ.

Cal destacar la gran feina dels enginyers d’instal·lacions i estructures, i també la dels constructors que en un mes i mig van complir amb escreix la feina que s’els hi va encomanar. A més, no van deixar la feina de costat en cap moment i van dedicar-hi moltes més hores de les estrictament marcades laboralment, per deixar-ho tot a punt i que l’equip poguès jugar al camp en la data assenyalada.



ARQUITECTURA: PALAU ARQUITECTURA · SÒNIA PALAU

ENGINYERIA D’IESTRUCTURES: SUPORTENGINYERS

ENGINYERIA D’INSTAL·LACIONS: SALVADOR ALDOSA

CONSTRUCTORA: EDICOM

Recent Posts

See All
bottom of page