top of page
Search

Passejar, descansar o practicar esport

Parc de la Serradora · Santa Coloma.



Aquest nou parc, situat a Santa Coloma té una superfície de 2.130 m2, dels quals, una tercera part estan ocupats per un Skate Park.


El Parc de la Serradora es troba molt a prop de l’Escola Andorrana de Santa Coloma. És totalment accessible des del passeig del riu i també mitjançant una rampa directa des del carrer Prat Salit, i una altra des de l’aparcament comunal adjacent.


L’obertura del nou equipament suposa la primera fase del parc fluvial previst pel pla d’urbanisme a Santa Coloma que s’integra al circuit per a vianants del passeig del riu i està connectat amb el Parc Central, amb la intenció de fomentar la circulació de persones a peu en aquesta zona.


L’equipament recorda la història de l’antiga ‘Serradora del Cintet’, terreny on s’ha construït el parc.


El Parc de la Serradora, a banda de l’Skate Parc, que disposa d’un espai d’uns 700 m2 amb diferents pistes, baranes i altures, i d’un calaix en baixada, únic al Principat, també ofereix zones verdes, àrees de descans i espais amb el terra de cautxú destinats al passeig.


Tot plegat, amb l’objectiu que Santa Coloma disposi d’una àrea verda i d’oci que complementi la zona de jocs infantils del Parc del Roure, i de l’Escola Andorrana de Santa Coloma.


L’espai disposa de fonts d’aigua, lavabos, papereres amb classificació de residus per reciclar i d’aparcament per a bicicletes.


El Parc de la Serradora està obert tot el dia i compta amb seguretat privada per evitar bretolades i conductes vandàliques.


A més, i per posar en valor l’antiga serradora de la família Rossell, coneguda popularment com la Serradora del Cintet que hi havia en aquest terreny des 1962 i que es va desmantellar l’any 2000, s’ha habilitat un recorregut interpretatiu amb dues de les màquines restaurades que hi havien funcionat i que ara s’han recuperat.


Aquestes màquines transformaven la fusta, sobre tot de pi negre i pi roig, per als diferents usos. La del Cintet, va ser l’última serradora industrial d’Andorra.


"DISPOSA DE FONTS D’AIGUA, LAVABOS, PAPERERES DE RECOLLIDA SELECTIVA I APARCAMENT PER A BICICLETES"







PROJECTE: PARC DE LA SERRADORA SANTA COLOMA

CONSTRUCTORA: PIDASA

bottom of page