top of page
Search

Govern i l’ACODA acorden col·laborar per garantir els drets laborals de treballadors estrangers



El ministre de Presidència, Economia i Empresa en funcions, Jordi Gallardo, el ministre de Justícia i Interior en funcions, Josep Maria Rossell, i el ministre de Territori i Habitatge en funcions, Víctor Filloy, van mantenir una reunió ahir amb els representants de l’Associació de Contractistes d’Obres d’Andorra (ACODA). L’objectiu de la trobada ha estat tractar la situació dels treballadors estrangers desplaçats temporalment a Andorra, així com refermar la voluntat del Govern d’abordar de manera decidida aquesta qüestió juntament amb el sector.


Govern ha actuat “de manera proactiva” i “amb contundència” al llarg dels darrers mesos per tal de garantir el compliment dels drets laborals d’aquesta tipologia de treballadors. Precisament, els ministres en funcions han remarcat les accions transversals que s’han impulsat, com ara inspeccions a empreses de la construcció, amb 42 declaracions a treballadors del sector, que fins ara han resultat en vuit expedients oberts. De manera paral·lela el Cos de Policia ha efectuat més de 600 controls a treballadors immigrants per verificar la legalitat de les condicions de residència i treball. A més, tal com ha recordat Rossell, el Consell de Ministres ha dut a terme modificacions reglamentàries en matèria d’immigració amb la finalitat de reforçar la protecció dels treballadors temporers desplaçats.


Des del Govern es plantegen diferents àmbits d’actuació. El primer, centrat en l’àmbit laboral que s’aplica als treballadors desplaçats temporalment per tal que “l’àmbit laboral sigui d’aplicació d’Andorra per a tothom”. També s’estudien possibles modificacions o regulacions específiques per abordar el cas de les empreses de la construcció que tenen una activitat centrada en la prestació o cessió de treballadors. Govern continuarà amb l’activitat inspectora realitzada fins ara.






17 views
bottom of page