top of page
Search

Dues dècades de recerca al Pirineu

Updated: Sep 28, 2021

«Gravats rupestres d'Andorra, l'Alt Urgell i la Cerdanya» - Jordi Casamajor i David Gálvez.


El camp de la investigació, la difusió i la pedagogia del món de l’art rupestre, és part d’un projecte del Jordi Casamajor, escultor i il·lustrador gràfic, que el passat desembre de 2020, va publicar el seu primer llibre.


Un recull de més de 20 anys de recerca i estudi d’aquest món tan desconegut i fràgil, però tan important al mateix temps i que han donat com a resultat la creació d’un compendi de diferents tresors arqueològics del patrimoni d’Andorra, l’Alt Urgell i la Cerdanya. Degut a la continuïtat i unitat històrica d’aquestes tres comarques, les peces trobades tenen moltes similituds.

L’editorial Anem es va posar en contacte amb l’escultor Jordi Casamajor, per oferir-li el projecte: un llibre fotogràfic on estiguessin representats totes aquestes riqueses històriques, inèdites i descobertes per l’artista, que a més es dedica a fer les fotografies.


El Jordi es va posar en contacte amb el seu amic i prolífic escriptor, el David Gàlvez, per encomanar-li el treball de redactar els textos descriptius i informatius per al llibre.


L’exemplar gràfic s’enriqueix de gravats apareguts des de les últimes dues dècades, fins a l’últim, descobert fa uns mesos. Una exposició bastant gràfica de cada element trobat a la muntanya, fruit de moltes hores de recerca i feina activa al Pirineu, dedicades amb passió i devoció. Cada imatge exposa un tipus diferent de gravat, amb la corresponent explicació històrica i geogràfica.


Aquesta no és la primera publicació de l’escultor, sinó que ja ha estat present de cara al públic en revistes especialitzades, amb altres articles i entrevistes més concretes, de caràcter tècnic.


El target del llibre no només són arqueòlegs o escultors, sinó que també va dirigit al gran públic, perquè tothom pugui ser coneixedor de la galeria d’art que disposem al nostre voltant geogràfic.





10 views

Recent Posts

See All
bottom of page