Search

Amplitud i funcionalitat

Reforma de la planta baixa i la 1a i 2a planta del Comú d’Escaldes-Engordany.



Després de la remodelació de la façana de l’edifici administratiu del Comú d’Escaldes – Engordany, on es va assolir l’eficiència energètica i la millora estètica i compositiva, i els treballs de reforma de la cinquena planta, on es va realitzar una redistribució més funcional dels espais; i ara s’ha finalitzat la remodelació de la planta baixa, la primera i la segona planta de l’edifici comunal.


"S’HA INSTAL·LAT UNA GRAN LÀMPADA CONTEMPORÀNIA DE GRAN VOLUM, ON ES PROJECTARAN AUDIOVISUALS"

Els treballs han permès una redistribució dels espais més funcional.


D’aquesta manera la planta baixa consta de vuit punts d’atenció al públic (tràmits), una sala central destinada a les instal·lacions informàtiques i el hall.


En aquesta zona s’ha col·locat una làmpada contemporània de gran volum i en la qual es projectaran imatges sobre les activitats del Comú, en l’espai gran que es genera a causa de la distribució existent.


Al sostre, d'on està suspesa la làmpada, trobem un gran plafó de llum, i les parets perimetrals del centre neuràlgic estan suaument banyades amb tires led.


Les parets, el sostre i les taules són de color blanc per aportar amplitud i al revestiment del sòl s’ha col·locat gres porcellànic amb diferents acabats, parquet i pissarra, que delimiten les zones.


El sostre del hall és acústic i el seu disseny permet la millora del confort acústic, evitant ressons, reverberacions o ressonàncies.


S’han reformat totes les escales des de la planta baixa fins la cinquena planta amb un acabat de gres porcellànic de pissarra.



La primera planta consta de tres despatxos, que conformen el departament de recursos humans i el de cultura, que actualment són molt més amplis.


També incorpora un petit local d’informàtica, un de neteja, els banys i un office, on s’ha construït una terrassa amb barana de lames per no trencar amb l’estètica de la façana.


En algunes sales s’ha utilitzat llum general amb panells led que creen una il·luminació uniforme en tota la zona.


EN LA REFORMA, S'HAN INCORPORAT ESPAIS NOUS (TERRASSA, OFFICE...) PER MILLORAR LES CONDICIONS DELS TREBALLADORS.



La segona planta inclou el grup de treball de secretària jurídica, el de comunicació i el de protocol. A més, trobem el despatx del secretari general, els dels cònsols major i menor, el del cap de comunicació i una sala de reunions. Per últim, trobem una recepció, sala d’espera, local destinat a instal·lacions informàtiques, sala de neteja i banys.


La segona planta té un total de 292 m². S’ha guanyat espai als despatxos, donant sensació d’amplitud i el passadís ha quedat més reduït.


El vidre perimetral que rodeja la planta, s’ha recobert amb vinil translúcid, imprès en blau, amb una vista aèria de la parròquia, amb una gran trama, donant un aspecte pop-art.


Properament, es reformaran altres espais de l’edifici perquè tot quedi homogeni i segueixi la mateixa línia funcional.









PROJECTE: REFORMA PLANTA BAIXA, 1a I 2a · COMÚ D'ESCALDES-ENGORDANY ARQUITECTURA: DEPARTAMENT D'URBANISME · COMÚ D'ESCALDES-ENGORDANY ENGINYERIA D'ESTRUCTURES: XAVIER BEAL · ENGINYERIA D'INSTAL·LACIONS: JAVIER JIMENEZ TIERNO

CONSTRUCTORA: EDICOM

4 views

Recent Posts

See All