top of page
Search

Node

Nova seu d'Andorra Telecom.



Xavier Orteu ens explica el seu projecte, guanyador del concurs d’idees per a la nova seu d’Andorra Telecom.


El NODE, neix com a materialització d’un canvi de mentalitat, no només en l’arquitectura sinó en tot allò que ens envolta.


Una filosofia que gira al voltant d’una nova forma de veure el món, prioritzant el benestar humà, la sostenibilitat, el respecte per la natura i aprofitant la tecnologia avantguardista.


Seguint els valors essencials d’Andorra Telecom, l’edifici es basa en un concepte tan humà com l’empatia, vers els usuaris, els vianants, els veïns, però sobretot vers la societat.


L’essència de la nova arquitectura està en posar els edificis al servei de les persones.


Un edifici públic té una doble responsabilitat: ha de respondre a les seves necessitats internes però igualment ha de servir per millorar l’entorn on es situa.


En aquest cas es tracta d’un punt estratègic i complex, sempre ha sigut prioritària l’adaptació de l’edifici al lloc, esdevenint un lligam dels diversos ambients i fluxos, minimitzant el seu impacte volumètric, esponjant la densa trama urbana i expandint l’espai exterior.


Proposem fer-ho amb un edifici volgudament discret, tranquil i amable enfront dels innombrables estímuls de l’Avinguda Meritxell.


L’edifici aprofita diferents estratègies bioclimàtiques per assolir una excel·lent eficiència energètica, alhora que utilitza la vegetació pròpia del país en cobertes, terrasses i places per apropar una fracció de les nostres muntanyes al contrastat teixit urbà.


El NODE està estructurat i distribuït facilitant el seu ús, els seus accessos i circulacions, deixant els espais públics a nivell del carrer i els més privats a les plantes superiors.


Els espais interiors són oberts, dinàmics i flexibles fet que permet la seva adaptabilitat a noves necessitats al llarg del temps.


En la seva definició s’ha prioritzat el benestar de les persones.



"L’EDIFICI ES BASA EN UN CONCEPTE TAN HUMÀ COM L’EMPATIA"

Les zones de treball i espais d’interrelació gaudeixen d’ambients acollidors i sans, amb acabats de fusta, il·luminació natural, renovació d’aire i vegetació.


La nova seu d’Andorra Telecom utilitza la fusta com a matèria prima de construcció, apostant per la sostenibilitat i creant espais naturals, els quals són identitat d’un país de muntanya com el nostre.


D’aquesta manera, volem fer una arquitectura positiva des d’Andorra.









PROJECTE: NODE - NOVA SEU D’ANDORRA TELECOM

ARQUITECTE: ORTEU RIBA ARQUITECTES

28 views

Recent Posts

See All
bottom of page