top of page
Search

Una nova imatge

REFORMA DEL RESTAURANT DE L’ HOTEL MÀGIC D’ANDORRA LA VELLA



El projecte engloba la reforma del restaurant self service de l’Hotel Màgic, d’Andorra la Vella. L’actuació abasta una superfície d’uns 200 m2. La premissa inicial del projecte era donar una nova imatge al restaurant de l’hotel, en un termini de temps molt limitat de dues setmanes d’obra. L’objectiu ha sigut aconseguir crear un espai més càlid, proper i acollidor amb materials nobles com la fusta i les fibres naturals, contrastant amb els elements decoratius com el negre, el formigó i una il·luminació molt íntima.



En el projecte s'ha jugat amb diferents tipus de mobiliari, amb la intenció de "desorganitzar" la monotonia i distribució dels elements de la sala. El pla funcional continua sent el mateix que l'anterior, un restaurant de bufet lliure amb una barra central que dona servei a tots els usuaris amb zones diferenciades on poder seure. S'han aprofitat les taules originals col·locant un nou taulell de fusta de noguer per seguir amb el mateix llenguatge en tot el restaurant. Per tal d'ocultar el revestiment de les columnes originals, s'ha aplicat un emplafonat de llistons verticals de fusta de noguer.



El cromatisme utilitzat comprèn des dels tons pedra i terracota, fins als verds

de muntanya; combinats amb el negre de les làmpades.

Pel que fa a la il·luminació, s’han col·locat llums en carrils per donar un toc de modernitat i dinamisme que permet crear diferents ambients segons la disposició de les taules.                                                                 


La reforma s'ha realitat en un termini molt ajustat de dues setmanes, on s'ha fet un restyling oferint una nova imatge, molt més actual i deixant de banda el concepte de restaurant bufet

A l'esquerra, una imatge de l'espai abans de la intervenció. En canvi, a la dreta es pot observar la mateixa imatge amb el nou aspecte.



S'ha optat per un estilisme rústic i de muntanya, però a la vegada amb tocs urbans i contemporanis, ja que l'hotel es troba al centre d'Andorra. L'objectiu ha sigut fugir del clàssic restaurant de bufet lliure, i convertir-lo en un espai acollidor amb una nova imatge.

El mobiliari combina cadires de diferents dissenys, estils i acabats, combinant la fusta, les fibres naturals i la pell.

Per tal de donar profunditat a l'espai s'ha col·locat un mirall amb quarterons de fusta en la part posterior.

Dins del mateix restaurant, s’ha volgut crear un espai diferenciat de la resta per a grups de 6 persones. Amb un punt de color verd, fent una complicitat amb l’espai de naturalesa que ens envolta. Taules de gran format, amb cadires entapissades que donen un caràcter més formal i íntim a aquest espai, creat per a famílies i grups.

















Tota la paret lateral del restaurant s’ha revestit amb llistons de fusta de noguer i s’han

creat uns nínxols il·luminats amb llums led per ubicar-hi una petita decoració. La il·luminació és avantguardista, apostant per crear un ambient que generi calidesa i serenitat, combinant la il·luminació tècnica i decorativa, contrastant sempre l'acabat negre. El projecte lumínic es va treballar fugint d’una il·luminació general, i centrant-se més a crear espais i ambients diferents combinant focus de carril, downlights i llums decoratives penjants.



El projecte lumínic s'ha treballat fugint d'una il·luminació general, i centrant-se més a crear espais i ambients diferents.

Per tal de millorar l’acústica de la sala, s’han entapissat les parets amb paper tèxtil i emmarcat amb quarterons de fusta. En l'interior d’aquests, s’hi ha integrat fotografies antigues d’Andorra en blanc i negre.






























Per al revestiment dels bancs s’ha triat un entapissat amb polipell de color terracota per tal d’aportar un toc de color que contrasti amb els tons naturals. S’han mantingut els paviments originals de pedra i s’han delimitat algunes zones amb grans catifes especials amb fibres sintètiques similars al yute en tonalitat pedra.

Per aprofitar els llargs passadissos de la sala, s'han instal·lat uns bancs perimetrals

que ajuden a aprofitar l'espai i a donar llibertat a l'hora de fer agrupacions de taules.

Durant l'actuació del projecte s'han mantingut tots els elements estructurals com les parets, els paviments i els sostres. Tan sols s'han optat per introduir revestiments, mobiliari i nova l·luminació per tal d'aportar una nova imatge a l'espai.




S'han aprofitat les barres de bufet originals emplafonant els frontals amb plafons de fusta de

noguer igual que s'ha fet amb les columnes seguint el mateix criteri decoratiu que aporta calidesa i emula l'estil rústic. La barra de la cafeteria s'ha revestit amb una peça de marbre de color negre que contrasta amb la resta d’elements com la fusta de noguer.

Els sostres són de pladur pintat, juguen amb una il·luminació tècnica de llums de carril que permeten crear diferents ambients. També s'ha optat per incloure altres llums penjants que combina amb la il·luminació més tècnica del sostre. Finalment s’ha aconseguit l’objectiu principal, que era donar una nova imatge, en un termini ajustat i amb un pressupost limitat. Treballant amb materials actuals, per crear ambients càlids i acollidors que convidin a estar i repetir.



Els tons pedra, la fusta de noguer, el ciment i les fibres naturals són els elements i materials combinats en aquest projecte.



Projecte: Hoyel Màgic d'Andorra la Vella

Interiorisme: Vila Studio · Sònia Vila


68 views

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page