top of page
Search

RESTYLING AMB GRISOS

REFORMA D'UNA VIVENDA A LA PLETA DEL TARTER

«LA FUSTA ÉS L’ELEMENT PRINCIPAL I EVOCA LA MUNTANYA DEL NOSTRE PAÍS»


Us presentem una reforma integral a càrrec de la interiorista Laura Torres. Es tracta d’un apartament situat a la pleta del Tarter, a Canillo, destinat al lloguer turístic, i que pot allotjar grups d’entre 8 i 10 persones, en diferents habitacions. L’aspecte de l’apartament defineix la muntanya amb el recurs de la fusta, com a element simbòlic del país andorrà, amb un toc cool.


«UNA GRAN TAULA AMB UN ASPECTE INDUSTRIAL, COM A PUNT DE REUNIÓ PELS HOSTES»


Abans de la intervenció, l’apartament estava format per espais foscos, i s’ha renovat dotant de caràcter propi les diferents estances, amb un estil rústic de muntanya, contrastat amb elements del mobiliari de color gris.


UNA GRAN LLAR DE FOC DISSENYADA AMB FERRO, COLOR GRIS COBALT, I PART CENTRAL DE LA SALA D’ESTAR, ON TOT GIRA AL SEU VOLTANT, AMB ELEMENTS NATURALS COM CATIFES DE PELL, ESCORCES D’ARBRES I COIXINS PELUTS DECORATIUS.



La casa s’estructura de manera concèntrica, al voltant d’una gran sala d’estar, i aquesta zona la composen: el menjador, el saló, la cuina i l’illa que pertany a la sala d’estar. Aquesta, incorpora un gran sofà gris al centre, punt de retrobament dels usuaris, i la llar de foc, actor fonamental en l’espai principal, dissenyada amb ferro que contrasta amb la pedra original. No es pot concebre una casa de muntanya sense aquest element, que pren protagonisme tan a nivell decoratiu com funcional. A l’espai del menjador, trobem una gran taula de ferro feta a mida, en la que se li ha aplicat microciment al sobre. Les cadires de color gris clar, segueixen la idea interior de la gamma cromàtica de la resta de la casa.



Enfront d’aquesta àrea, el menjador, i a tocar de la cuina, s’ha afegit un mòdul a mode d’illa, que actua com a punt de retrobament social. A petició del client, la fusta és l’element principal de tot el projecte.



Per una banda trobem la fusta estructural i el paviment, que amb pintura adquireix una tonalitat gris. Per l’altra, la fusta antiga recuperada s’ha utilitzat per crear el mobiliari de nova creació. A la cuina no s’ha modificat el concepte de distribució, però s’han canviat els mobles, revestits amb la mateixa fusta que la resta de l’immoble, dotant-la de continuïtat. Els electrodomèstics d’acer inoxidable estan incorporats en aquesta linealitat.


EL BANY DE LA SUITE, OBERT AL DORMITORI, ÉS ORIGINAL I REFLECTEIX A LA PERFECCIÓ L’ESTIL QUE S’HA BUSCAT, TRADICIÓ I AVANTGUARDA.



A la zona de nit, les tres habitacions es situen perimetralment respecte a la zona del menjador. La suite és de grans dimensions i incorpora el concepte loft, amb la zona de bany separada únicament per un petit mur de microciment. Els elements dels banys són de color negre per aportar un toc distintiu a les zones humides. En el briefing inicial es va demandar que la casa tingués com a fil conductor el color gris, i els diferents materials segueixen aquest principi: oscil·len entre grisos clars, foscos i negres, creant un bon contrast en els diferents espais. Les parets estan pintades amb estocat decoratiu gris, seguint la mateixa tonalitat que tot l’interiorisme. El tèxtil de tota la llar és de color gris i blanc, combinat amb elements naturals d’estil de muntanya, com per exemple les escorces dels arbres. Pel que fa a la il·luminació, trobem dos estils diferents. Per un costat, llums càlides tipus focus, que són la lluminària general de tot l’habitatge. I per un altre, tires led com a il·luminació indirecta i concreta, que aporta una sensació acollidora i de tranquil·litat. Ambdós tipus de lluminària conviuen de forma harmònica i són de baix consum.


«EL GRIS DE LA PARET CONTRASTA AMB LA FUSTA TRACTADA DEL CAPÇAL, RETROIL·LUMINAT AMB LED»

L'altra habitació incorpora llit de matrimoni, decorat amb estampat a quadres, que remarca la tradició. La tercera habitació la conforma una llitera amb dos llits dobles, amb un caràcter informal, on poden descansar quatre persones. Es tracta doncs d’un projecte on conviu la fusta com a element tradicional, i el color gris del microciment o el ferro com a símbol de contemporaneïtat.




INTERIORISME: LAURA TORRES CONSTRUCTORA: CONSTRUCCIONS BELMIRO

Recent Posts

See All

Commentaires


bottom of page