top of page
Search

Our life, our story, our home

Vivenda a l'edifici la llar 4 · Andorra la Vella.



Ubicat en ple centre d’Andorra, aquest habitatge és fruit de dos pisos convertits en un; i ha estat reformat i moblat convertint els espais existents en zones àmplies i fluides, adaptant-les a les noves necessitats de la família. Dóna com a resultat un projecte seré, sobri, funcional i amb alguna pinzellada d’art contemporani i darreres tendències d’interiorisme. Les bones vistes a les valls de la capital i el sol, són dos elements significatius de la vivenda.


L’entrada a la vivenda incorpora un mur vegetal de plantes momificades que aporten un toc orgànic i vegetal a la zona del rebedor, contrastant amb els tons neutres.


L’espai principal és gran, funcional i ampli, i incorpora la cuina, la sala d’estar i el menjador integrat, donant a l’habitatge un aspecte fresc i flexible.


L’espai de la cuina s’uneix amb la zona de taula on es fan els àpats, situada a l’espai de la sala d’estar.


La gamma cromàtica de grisos combinats amb fusta, compleix amb la idea de crear un espai acollidor i còmode.


L’accés i l’aprofitament dels espais és còmode i permet moviment fàcil per a aquelles tasques que realitzem en cada moment, ja sigui a la cuina, amb amplitud quan es tracta de cuinar, o als banys, quan busquem relaxar-nos a les dutxes. Tot, cercant el millor Feng Shui desitjat.



El programa funcional inclou safareig i despatx, i cobreix totes les necessitats de la família, optimitzant espais i dotant-los de practicitat.


LA FUSTA I EL MICROCIMENT SÓN ELS MATERIALS QUE S’HAN UTILITZAT EN TOT EL PROCÉS D’INTERIORISME. APORTEN SOFISTICACIÓ, AVANTGUARDISME I SOBRIETAT, EN UN ENTORN FAMILIAR I AMÈ. ELS TONS FOSCOS DEL MOBILIARI DE LA CUINA CONTRASTEN A LA PERFECCIÓ AMB EL SÒL DE FUSTA NATURAL.



Les cinc habitacions que incorpora la vivenda són tipus suite, de grans dimensions i tres incorporen bany diàfan a l’interior.


Aquests últims combinen mobiliari blanc i microciment per dotar les zones humides de continuïtat espaial.


L’street art com a expressió artística està present en el projecte.


Les obres dels grafiters MURAL, prenen prestats diversos elements de la iconografia popular com el còmic o els cartoons. En les capçaleres dels llits de les habitacions dels nens trobem pintats diversos grafits, dotant l’habitació d’identitat i estil. Els dissenys són personalitzats per cada nen, adaptant el seu gust i les seves aficions en ell.


A més, a la paret principal del menjador i l’habitació general, dos punts estratègics, s’han col·locat murals de paper pintat, que espurnejen la casa dotant-la de caràcter propi i personalitat, donant color, confort i un aspecte avantguardista a l’habitatge.


Pel que fa al cortinatge en tons grisos càlids, el més important va ser preservar l’entrada de sol constant i, sobretot, que hi hagués versatilitat en la regulació de la llum natural, tots els espais en disposen, així com de vistes a l’exterior, gaudint del paisatge i les valls de la capital.


ELS BANYS SÓN ESPAIS DIÀFANS, REVESTITS EN MICROCIMENT, I OFEREIXEN INTIMITAT, AMPLITUD I COMODITAT.


«EXPLOSIÓ DE COLOR I ASPECTE AVANTGUARDISTA AL DORMITORI PRINCIPAL»


Tots els sostres són de formigó amb encofrat d’obra, dotant l’habitatge d’un aspecte industrial i ‘urbanita’.


Els paviments són de parquet.


Els dos materials creen una bona fusió de materials en estat pur que contrasta i dona a la vivenda un caire cool i urbà.


«EL GRAFIT DE CADA HABITACIÓ DEFINEIX, EN PART, LA PERSONALITAT DEL NEN»


La calefacció es distribueix per terra radiant mitjançant el sistema d’aerotèrmia.


La il·luminació amb tires LED aporta sofisticació i elegància als espais.


Una làmpada formada de diferents focus, aporta llum zenital a la zona de menjar.


Es busca una il·luminació que potenciï els materials: la fusta i el formigó, donant sensació de calidesa a tota la llar.


L’equilibri entre l’estil minimalista i metropolità, donen com a resultat una vivenda racional i diàfana, on flueixen i es fusionen els elements decoratius.


«S’HA PRESTAT ESPECIAL ATENCIÓ AL DISSENY DE LES CADIRES I ELS TABURETS»





PROJECTE: HABITATGE A L’EDIFICI

LA LLAR 4 · ANDORRA LA VELLA

INTERIORISME: LAURA TORRES

CONSTRUCTORA: AUXINI



Recent Posts

See All
bottom of page