top of page
Search

OPTIMITZAR L'ORIENTACIÓ

EDIFICI LA VINYA · SANT JULIÀ DE LÒRIA




Un nou edifici d’habitatges s’edifica al centre de Sant Julià de Lòria. L’antic s’ha enderrocat afectat per aluminosi amb l’objectiu de donar pas a un edifici plurifamiliar, que compleix amb la normativa d’eficiència energètica i amb una estètica contemporània. S’han aconseguit pisos amb dues i tres habitacions dobles sense gairebé passadissos i on cada habitatge busca obrir-se a l’exterior mitjançant grans finestrals i balcons, que optimitzen al màxim l’orientació.






En el projecte, s’ha buscat una façana revestida amb un sistema d'aïllament tèrmic exterior (SATE), d'aspecte contemporani i sobri, aconseguint un gran aïllament tèrmic i grans obertures amb balcons que confereixen volum. Es juga amb dos colors que es combinen amb diferents franges creant dinamisme i singularitat a la façana. Al sòcol de l'edifici, s’ha optat per un revestiment porcellànic de color gris antracita.





En el disseny de l'edifici, s'ha previst que tots els habitatges disposin de balcons, un fet important malgrat les dimensions reduïdes dels habitatges. A la zona del xamfrà s’ha incorporat un balcó que s’obre a sud i a les vistes a la vall, alhora que aprofita l’assolellament de l’orientació migdia.



Els dos àtics disposen d’una gran terrassa que envolta l’edifici. L’orientació i les vistes a la zona urbana de la parròquia les fan especialment atractives.



S'ha cercat potenciar l’entrada de llum natural amb amplis finestrals i sortides als balcons.


Les cuines estan obertes cap al saló/ menjador.

Estan totalment equipades i combinen els acabats en color blanc i fusta de roure.









Tots els habitatges disposen de dues o tres habitacions dobles i dos banys, un dels quals és suite. Degut a la reduïda amplada de l’edificació s’ha tingut especial cura a l'hora de distribuir les vivendes, en les quals gairebé no hi ha passadissos.


Entrades de llum zenital als àtics donen amplitud i grans finestrals s’obren a la terrassa.



Els acabats són sobris, amb parquet laminat sintètic de color roure al paviment. A nivell d’instal·lacions cal destacar, la calefacció amb terra radiant i l’ACS que està produïda mitjançant aerotèrmia centralitzada. A les habitacions s'han previst grans armaris encastats, lacats blancs, per emmagatzemar i dotar l'espai de lluminositat.





L'edifici consta de dues escales amb dos habitacles per planta, conformant un un total de 22 vivendes.



A les zones comunes s’ha combinat el to gris antracita a l'ascensor i barana, el blanc a la fusteria i paret, i el magenta a la senyalística. El paviment és de granit. Els aparcaments es distribueixen al soterrani i en boxes compartits a la planta baixa, amb tocs de magenta, que fa recordar el color accent del projecte. Un projecte que optimitza els recursos, i que aposta per l'eficiència energètica, amb un aspecte contemporani.



ARQUITECTURA: CASAMAJOR ARQUITECTES

ENGINYERIA D’INSTAL·LACIONS: ECM

CONSTRUCTORA: PIDASA

48 views

Comments


bottom of page