top of page
Search

NOVA EXPERIÈNCIA D’ALTA MUNTANYA

LA COMA · GRANDVALIRA RESORTS






Aquesta primavera, el Restaurant de La Coma d’Arcalís ha inaugurat amb una nova imatge gràcies a la reforma interior que ha permès adequar les diferents zones en espais més diàfans i reservats. El projecte ha potenciat la immillorable localització i l’entorn en el que es troba, convertint l’interior en un espai càlid i confortable per als seus usuaris, combinant l’estil contemporani i rústic de muntanya.


«LA FUSTA REUTILITZADA, LES TONALITATS CÀLIDES I ELS ELEMENTS DECORATIUS S’INTEGREN EN L’ENTORN»




L’objectiu de l’encàrrec va ser reformar la cuina i la planta primera del restaurant de forma integral. En la intervenció s’han mantingut tots els elements estructurals interiors (pilars) i s’han enderrocat la resta per redistribuir tota la superfície de nou amb dos espais: la cuina de 120m2 i la zona de restaurant amb 224m2, així com actualitzar tota la decoració i il·luminació. El temps d’execució ha estat tot un repte, portant-se a terme la reforma en dos mesos. L’intervenció i canvi de concepte de cuina, així com el servei que es volia donar, ha permès dissenyar una cuina molt diàfana i oberta, amb una zona de cocció i de preparació de plats centralitzada on al voltant es situen les zones de recolzament. S’ha adaptat a la practicitat, funcionalitat i comoditat d’utilització dels treballadors. La divisòria entre l’espai de cuina i la pròpia sala de restaurant, tota revestida amb fusta reutilitzada, té integrades les portes d’entrada i sortida de cambrers, aconseguint una circulació ordenada en el servei. L’objectiu principal ha estat aconseguir que el client final gaudeixi d’una experiència culinària i alhora tenir un moment de desconnexió i descans.



La zona de restaurant s’organitza en forma de “L”, en el punt de nexe entre els dos extrems, s’hi situa l’accés principal amb la zona de rebuda de clients, la barra de begudes i una zona de chill-out davant de la llar de foc. Les sales de restaurant s’obren a les vistes del paisatge exterior, amb grans tancaments de vidre per gaudir de l’entorn i la natura. Els quals han permès, amb la seva composició, millorar les condicions tèrmiques interiors i fent l’edifici més eficient energèticament.



Tot l’espai s’ha projectat seguint el mateix llenguatge, amb materials nobles i tonalitats càlides. La fusta reutilitzada és la principal protagonista del projecte, amb el qual s’han dissenyat elements fixes singulars en els diferents espais, com són les prestatgeries i el moble de la llar de foc. La barra de begudes revestida amb una rajola manual vitrificada de color verd oliva simbolitza un viatge al passat. Per tal de donar confort acústic, s’ha revestit el paviment amb una moqueta tècnica amb tons neutres, seguint el mateix llenguatge que tots els elements i materials del projecte. Aquests evoquen a un espai càlid, atemporal, contemporani i rústic al mateix temps. La il·luminació natural i tècnica juga un paper important en els diferents espais, creant ambients lumínics que aporten versatilitat i aconsegueixen crear la sensació “d’estar com a casa”.





Els elements de decoració tèxtil combinen estampats florals i vegetals per "naturalitzar" l'espai interior i tenir relació directa amb l’entorn de muntanya. Els grans tancaments de vidre són una connexió directa amb l’espai exterior que permeten integrar-nos completament amb l’entorn en el que ens trobem.




Cada racó del restaurant ens transporta a un viatge al passat d’Andorra i a la vida a la muntanya; la col·lecció de fotos en blanc i negre cedides pel Sr.Pere Riba, un conjunt d’oll


Cada racó del restaurant ens transporta a un viatge al passat d’Andorra i a la vida a la muntanya; la col·lecció de fotos en blanc i negre cedides pel Sr.Pere Riba, un conjunt d’olles antigues de coure i estris de cuina, aquarel·les de flors del bosc, vaixelles de ceràmica, esquís i pals de l’època...



"LA COMA S’HA CONVERTIT EN UN OASI DE RELAX I CONFORT AMB UN ESTIL RÚSTIC I CONTEMPORANI"


La il·luminació juga un paper important en el projecte. Mitjançant focus amb carrils de sostre es poden crear ambients que permeten diferenciar els espais combinant làmpades de disseny singular com la Disa de Coderch, la TMM de Santa&Cole o la clàssica Cesta de Milà. Tot el sistema d’il·luminació és de baix consum energètic i regulable que combina llums ambientals de sostre i paret amb càlides làmpades de disseny.



El projecte també ha tingut en compte una nova imatge en l’interior dels banys de la planta segona, dotant aquest espai de neutralitat, modernitat i elegància, seguint el llenguatge del projecte amb tons càlids i un divertit paper pintat amb motius salvatges.



Gaudir d’una experiència culinària i de descans ha estat l’objectiu principal del projecte, donant d'una nova imatge al Restaurant de La Coma d’Arcalís, amb un nou espai diàfan, rústic i contemporani que s’obre a l’exterior i ens remet a la vida de muntanya.




ARQUITECTURA: A/SIMETRIC ARQUITECTURA. MERITXELL CATALINAS SUBIRANA INTERIORISME: VILASTUDIO. SÒNIA VILA VILÀ

PROJECT MANAGEMENT: VILA ASSOCIATS

CONSTRUCTORA: EDICOM

Recent Posts

See All

Commentaires


bottom of page