top of page
Search

NOU PAISATGE URBÀ

A TOWER · ESCALDES ENGORDANY



L’aspecte del skyline del centre comercial d’Andorra ha canviat, pel creixement vertical, i el projecte A tower, consistent en dues torres, ha estat un dels artífexs d’aquesta evolució. El projecte va sorgir arran de la modificació de la normativa del POUP (Pla d’Ordenació i Urbanisme Parroquial) en el Clot d’Emprivat. El que buscava el POUP d’Escaldes, era un canvi de tipologia d’edifici, que alliberés espai públic.


El projecte busca la singularitat des del creixement en alça, amb grans obertures que donen transparència i lluminositat. En fer un canvi de projecte en alçada, es busca repartir l’edificabilitat i alliberar espai en planta baixa, generant noves places destinades a l’ús públic.





S’HA CREAT UNA NOVA PLAÇA PÚBLICA, QUE MITJANÇANT LES TRANSPARÈNCIES DE LES GRANS OBERTURES, ES FUSIONA AMB LA RECEPCIÓ.


La part que no és espai públic, l’ocupa el sòcol, que està format per dues plantes destinades a ús comercial i oficines igual que la seva predecessora. El sòcol també, conserva el concepte de la trama urbana característica d’Andorra, on les plantes baixes, destinades a locals i oficines, donen continuïtat a la façana de carrer.


Sobre el sòcol, s’aixequen les dues torres destinades a habitatges. El projecte busca amb aquests dos elements, adaptar-se a l’entorn i a les preexistències.



EL CROMATISME EMPRAT A LA FAÇANA MINIMITZA L’IMPACTE VISUAL, JA QUE ES FUSIONA AMB ELS TONS MARRONS I GRISOS DE LA MUNTANYA DEL CARROI.







L’edificació compta amb rigor constructiu, elegància, sobrie- tat, i té entitat. Els balcons transmeten una sensació de lleugeresa, amb les lames verticals i les baranes transparents. Els materials utilitzats com l’alumini, el vidre i la fusta, donen harmonia, lleugeresa i

verticalitat a tot el projecte.




LA DISTRIBUCIÓ DELS HABITATGES HA CERCAT SEMPRE LA FAÇANA I LES OBERTURES.




L’estructura es resol amb un sistema de pilars de formigó i nuclis centrals, que dona rigidesa a l’edifici, preparat per aguantar les càrregues de sisme. Els habitatges interiors tenen molta llum, transparència, bona radiació solar i bones vistes.




GRANS ESPAIS DIÀFANS, QUE ÉS FUSIONEN AMB L’EXTERIOR A TRAVÉS DE GRANS FINESTRES.




A nivell de distribució dels habitatges, es busca al màxim la façana i la sortida cap a l’exte- rior. Són pisos oberts en tota la façana, on totes les estances són exteriors i sense patis.




ELS ACABATS DE LES CUINES SON DE GRAN QUALITAT I D'ASPECTE, CONTEMPORANI I MINIMALISTA.






Tot el perímetre disposa de terrasses per donar aquesta sensació d’amplitud de l’interi- or cap a fora; aquesta transició interior-exterior d’habitatge és molt fluida, i l’interior és una continuació cap a l’exterior.













TOTES LES ESTANCES TENEN MOLTA LLUM NATURAL I BONES VISTES, I LA MAJORIA, DISPOSEN D’ACCÉS DIRECTE A LES GRANS BALCONERES.



Els blocs, un de 9 i l’altre de 20 plantes, tenen totes les obertures orientades a l’exterior.Per donar solució a les distribucions es projecten dues tipologies diferenciades, on les primeres plantes són habitatges més reduïts, i a les plantes superiors, són més generosos.






L’edifici incorpora moltes tipologies de vivendes: estudis d’una habitació, habitatges de tres o quatre habitacions, o dúplex i tríplex. A les dues plantes superiors, hi ha dos àtics que es van decalant per obrirse a la façana sud i

generar una gran terrassa i grans obertures. Un projecte emblemàtic, que recull les noves tecnologies i tendències en enginyeria i arquitectura.




ARQUITECTURA i ENGINYERIA: PERE ESPUGA · ENGITEC

CONSTRUCTORA: UTE MARINÉ EDICOM

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page