top of page
Search

NOU ESPAI PER JOVES

PARC JUVENIL DE SANTA CATERINA · LA MASSANA



El Comú ha convertit l'àrea de Santa Caterina en una zona esportiva i lúdica perquè el jovent tingui el seu punt de reunió.



Les obres d’adequació del Parc de Santa Caterina de la Massana formen part de les obres de millora dels parcs i jardins de la parròquia. Completen l’oferta de joc i d’esbarjo pel conjunt de la ciutadania.







El nou parc juvenil de Santa Caterina s’ha concebut perquè el jovent faci esport i es relacioni. Aquest s’ha fet en dues fases; la primera amb un camp de futbol i una zona de skate. La segona amb una pista de bàsquet, una zona de cal·listènia, un espai verd i uns

banys. El projecte s’ha construït amb la complicitat dels mateixos usuaris que des d’ara disposen d’un gran espai de 6.300 m2 i de lliure accés durant un ampli horari, de 9 a 21.30h, tot i que a l’estiu es pot ampliar.



L’espai compta amb zones verdes que omplen de vida i natura el projecte. El camp de bàsquet 3x3 s’ha equipat amb projectors de llum.



D'aquesta manera, calia trobar un nou espai que resolgués les necessitats del jovent, i que aquests poguessin arribar, o bé caminant o amb el transport públic. És per aquest motiu que el Comú de la Massana va creure oportú destinar l'àrea de Santa Caterina per resoldre les demandes dels joves, que van exposar al Consell dels infants: la petició de tenir una zona esportiva diferenciada del Prat Gran, que està centrada en els infants menors de dotze anys.

Tot i que l’àrea, ja disposava de certs elements, la manca de manteniment, però sobretot la manca d’identitat de l’espai, feia que la zona es veiés com una zona residual i marginal a la sortida del poble de la Massana en direcció a Ordino.





























El camp de futbol-7 està previst que s’equipi amb graderies. L’espai està protegit per tanques de ferro per motius de seguretat. També disposa de la senyalització reglamentària d’un camp de futbol-7. S’han habilitat també, zones d’asfalt que rodegen el camp de futbol per tal que els usuaris

puguin passejar. Transformar l'espai en un punt de trobada per als joves implica la creació d'un nou espai verd que pugui incloure un skatepark, un camp de futbol-7, una pista de bàsquet, una àrea. de cal·listènia, serveis sanitaris i tenir en compte una possible ubicació futura per a un punt

jove. Tots aquests elements

estarien connectats per una

franja de passeig per solucionar

la manca de voravia en aquest

punt de la carretera general.


















La zona de Santa Caterina es percep com una zona estratègica, ja que es troba en un punt entremig de diferents centres escolars que atenen les edats que es vol atendre i donar resposta a les seves necessitats.



El disseny del nou skatepark ha tingut en compte les propostes, demanes i suggeriments dels joves skaters.

L




’skatepark està rodejat per arbres i vegetació de tota mena.

























El parc s’ha habilitat amb nou mobiliari urbà com bancs i fonts. També amb càmeres de vigilància i banys. Es preveu que el centre jove Punt 400, que actualment està situat a l’edifici comunal Els Arcs al centre de la Massana, es traslladi al Parc de Santa Caterina. Un projecte on s’ha creat un equipament que permeti als joves de diferents edats interactuar en un nou punt de trobada, així com fomentar la cultura d’una vida saludable mitjançant l’activitat esportiva i d’esbarjo.





La franja de passeig dona resposta a la manca de voravia que es produeix en aquell punt en concret de la carretera general.

Arquitectura: Ricard de Deus

Constructora: CEVALLS

26 views
bottom of page