top of page
Search

NATURA A L’INTERIOR

XALET A JUBERRI



Ens trobem en una vivienda situada a Juberri, que consta de 4 plantes. On, com tot projecte, tenia un repte completament diferent a resoldre: Partiem d’un estat actual de la vivenda on les dues plantes superiors presentaven una dificultat que radicava en unes condicions precàries que juntament amb les necessitats i requisits del client requeria d’un canvi radical.




Un dels punts forts que s’havia de potenciar era el privilegi de la bona vista que té, que es va aconseguir mitjançant noves obertures i els nous grans finestrals en l’orientació sud-oest.


Per aconseguir-ho, la vivenda no dotava d’unes estructures adequades i es van haver de reforçar i replantejar de nou.


A més la planta -2, no tenia un accés des de l’interior i es va haver d’ubicar una nova escala que unifiqués les 4 plantes.


Pel que fa la nova distribució, ens trobem la planta sota coberta on s’hi ubica la suite principal amb concepte obert, la planta baixa on hi ha la zona de dia amb una cuina oberta a la sala d’estar, planta -1 amb habitació per convidats i planta -2 on s’hi ubica la mancave (en parlem més endavant).





Les plantes s’unifiquen amb una nova escala oberta volada. Aquest element és un fil conductor per tot el concepte d’integrar la natura de l’exterior a l’interior de la casa amb la incorporació d’una reproducció de la natura típica de la muntanya a l’interior amb els Bedolls, pedres i molsa.


Per aquest motiu la importància de potenciar la natura amb grans finestrals en els dissenys de la fatxada i amb aquest material de tarima encapsulada en forma de llistó que la realça. El concepte acaba resultant el gran quadre de la casa. S’ha buscat un equilibri en els materials, apostant per els materials naturals.


LA BASE D‘UN BON PROJECTE ÉS FUSIONAR TECNOLOGIA AMB SENSACIONS

Fustes nobles, combinades amb microciments, teixits de lli, amb elements més durs com porcellànics o ferro, etc. Sempre en consonància d’aportar aquesta calidesa a l’espai.





Partiem d’una paleta cromàtica amb tons beige i terra, amb excepció de la planta -2 de la vivenda, que en aquest cas, un dels requisits del client era una “Mancave” (la cova de l’home), que ja des d’un inici buscàvem aquest punt trencador del fil conductor i atrevit en quan a concepte, acabats i materials.


Un dels altres requisits importants també era l’estalvi energètic que s’aconsegueix amb alguns elements com l’ús de plaques solars, un bon aïllament, l’ús de l’aerotèrmia, calefacció per terra radiant i l’ús de les tecnologies com la domòtica. Per nosaltres la base d‘un bon projecte és fusionar tecnologia amb sensacions.







Un bon disseny no és suficient si no pots arribar a controlar-lo actuant i interactuant amb les sensacions. El gran avantatge de treballar amb domòtica i la integració total d’elements en un mateix espai, dona la possibilitat de donar més personalització i un confort absolut tal i com viu en aquest cas el propietari de la vivenda.



PROJECTE: REFORMA D’UN XALET A JUBERRI

SANT JULIÀ DE LÒRIA ARQUITECTURA: LAURA SÀNCHEZ

ARQUISA INTERIORISME: AKKURAT







Recent Posts

See All

Kommentare


bottom of page