top of page
Search

Maximitzar l’espai

REFORMA D’UN DÚPLEX A ORDINO





Presentem un dels projectes de la interiorista Laura Torres, on ha reformat un pis convertint-lo en dúplex, amb un ambient càlid, elements minimalistes i línies pures. Una de les consignes del projecte era obtenir un doble espai, ja que els integrants del pis treballen des de casa. D’aquesta manera s’han creat dues zones diferenciades: una a la part alta amb un despatx, una habitació i un bany; i una altra a la part baixa a on es troben les estances principals.








La principal necessitat de funcionalitat era obtenir un doble espai pràctic, ja que els propietaris treballen des de casa.

El programa funcional consta d'una planta baixa, la part principal, on hi ha una suite amb vestidor incorporat i un bany, una altra habitació d’oci amb sofàs, un bany de cortesia, un ampli i diàfan espai principal que incorpora la zona de menjador, una cuina oberta i una zona de repòs, i una terrassa orientada a sud. A la part superior, que s'ascendeix per una estilitzada escala d'acer, hi ha un despatx amb vistes a l’exterior de manera que sigui agradable poder-hi treballar, i també una habitació i un bany amb spa.



La zona chill out, s'ha situat a la zona del sotateulada, on s'ha incorporat una finestra velux per dotar de llum zenital, i s’han afegit materials naturals com les totxanes de fang natural a la zona del televisor.







Els sostres són de formigó. La idea és combinar materials com la fusta, la llosa o el fang; materials nobles que es troben al paisatge andorrà, per a obtenir un dúplex amb un estil marcat i un caràcter propi, requisit demanat al briefing. L’escala que s’ha ubicat per pujar a la zona de l’altell també pren protagonisme, dissenyada amb línies pures






L’espai principal de la casa és la cuina, ja que els integrants de la vivenda són grans cuiners professionals, i tenien clar que aquest espai havia de prendre molt de protagonisme. Aquesta, és oberta i incorpora els mateixos materials que la resta del projecte i, on la fusta antiga es combina amb el color negre.
























Ambdós elements, la fusta i el negre, són l'eix conductor i marquen l’estil del projecte. A partir d’aquí tot el que és mobiliari segueix el mateix fil argumental: estil rústic però amb línies contemporanies.

Construït amb materials nobles, com la fusta, que combina i contrasta amb d'altres com la pedra o el ferro.

La suite combina fusta antiga i recuperada al capçal, amb el parquet. El sostre, a dues aigües, s’ha pintat de negre.

La suite incorpora un capçal de fusta antiga i recuperada de la marca Oldwood, seguint el mateix fil conductor que en altres estances del projecte. En aquest cas, s’ha escollit el capçal del llit en lloc del sostre, que s'ha pintat de negre.



L’objectiu era donar-li calidesa a l’habitació principal , per tal d’il·luminar ambdós extrems del llit, s’han col·locat dos aplics articulats, de disseny nòrdic, de la firma Casa Vip.



Tant el capçal del llit com el sòl estan revestits de fusta.

En el cas del capçal, es tracta de fusta antiga i recuperada.









Just al costat trobem el bany, que combina fusta, llosa i paret blanca, seguint la mateixa línia decorativa i de materials que la resta de la vivenda. La pica del bany està realitzada amb pedra i està integrada en un moble de fusta clara.











La pica del bany principal està dissenyada amb pedra, i està integrada a un moble de fusta de tonalitat clara. Igual que gran part de les parets de tot el bany, les parets de la dutxa estan revestides de llosa, però en aquesta zona, està instal·lada creant un motiu geomètric.


L’accés al bany des de la suite és obert, i gràcies a l’aspecte càlid dels materials i la il·luminació, es crea un efecte visual sorprenent.

A nivell decoratiu i de materials s’ha buscat una fusió entre la fusta antiga, el color negre i un gris càlid, aplicat a les parets, fent-les lluminoses. El look combina l’estil rústic amb l’urbà. Al bany principal trobem materials nobles com la llosa, que pren protagonisme tant a la paret com a la pica i a la dutxa. Pel que fa a la il·luminació, aquesta és amb llum led, i està distribuïda a través de tires, que s’han repartit en diferents punts estratègics.


Al bany de la planta superior, s’han distribuït molt bé els elements, per a poder incorporar una banyera amb spa. Els revestiments combinen a la perfecció amb el sostre de formigó vist.








La pedra és la protagonista tant del bany principal com del de cortesia, amb l’objectiu de dotar de caràcter de muntanya la llar. En dos dels banys, la pica és de pedra, de color negre, col·locada sobre un moble de fusta càlida.




Un projecte, on s'han incorporat múltiples detalls de disseny, i s'ha optimitzat al màxim l'espai.


INTERIORISME: LAURA TORRES MASBERNAT

CONSTRUCTORA: CONSTRUCCIONS BELMIRO


47 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page