top of page
Search

Lleuger i urbà

Edifici Anelletes 7 - Andorra la Vella.



L’edifici Anelletes 7 és el resultat d’un projecte que s’ha hagut d’adaptar a les dificultats de l’entorn. Una parcel·la petita, al costat de la boca sud del túnel del Pont Pla, ha condicionat en gran mesura la distribució de l’edifici.


Per qüestions de seguretat contra incendis pel possible desenfumatge del túnel, les façanes posterior i costat del túnel havien de ser opaques, sense ventilació. Per aquest fet s’ha optat per la inclusió d’un pati a la zona posterior de la parcel·la que proporciona llum i ventilació a les habitacions.


S’ha tingut especial cura amb l’aïllament acústic, degut a l’entorn amb força circulació de vehicles i la proximitat del túnel. Per aquest motiu, l’aïllament de façana ventilada ha estat realitzat amb llana de roca d’aproximadament 12 cm de gruix.


A les façanes principals s’ha optat per la utilització de façana ventilada amb panells d’alumini composite de color gris, que aporta lleugeresa, sobrietat i s’adapta bé a un entorn plenament urbà. La que dóna a l’avinguda Dr. Mitjavila, s’ha incorporat un balcó a cada habitatge per donar-li volum i a la vegada benestar per a l’usuari. També disposa de finestres corredisses elevables que comprenen gairebé tot l’espai de la façana i aporten molta llum i transparència.


«LA UTILITZACIÓ DE EDIFICI ANELLETES 7 · ANDORRA LA VELLA BARANES DE VIDRE DE SEGURETAT ALS BALCONS REFORÇA EL CARÀCTER DE TRANSPARÈNCIA.»

A LA FAÇANA POSTERIOR I PATI, S’HA OPTAT PER UN ACABAT DE SISTEMA SATE AMB EPS GRAFIT DE 18 CM D’AÏLLAMENT QUE GARANTEIX UN GRAN CONFORT TÈRMIC.


LA PLANTA BAIXA INCORPORA VIDRE I PLAQUES DE GRANIT NEGRE ANGOLA ACABAT FLAMEJAT A L’AIGUA.


A les zones comunes de l’edifici, s’han utilitzat materials amb gamma de colors grisos, amb la inclusió d’elements color fusta de roure emblanquit, que alhora aporten calidesa.


Els paviments, en replans i escales, són de plaques de neolith gris antilliscant, que donen continuïtat i modernitat.


L’edifici es distribueix en un total de set plantes: a la plan - ta baixa trobem dos locals comercials i els trasters.


«LA BARANA DE L’ESCALA COMPENSADA ÉS DE VIDRE, REFORÇANT EL CARÀCTER DE LLEUGERESA DE L’ESPAI».


A les sis plantes restants trobem els habitatges. A cada planta hi ha dos de tres habitacions, una d’elles tipus suite, i dos banys.


Els àtics disposen d’una gran terrassa davantera assolellada, des de la qual es gaudeix de molt bones vistes al centre de la parròquia i a les valls.


A les habitacions i sala d’estar s’ha col·locat parquet sintètic de roure emblanquit.


Les cuines són obertes, sense tiradors (amb sistema gola) de color blanc i amb taulells de granit negre zimbawe.


LES FINESTRES SÓN D’ALUMINI, DE LA MARCA SCHÜCO, D’ALTES PRESTACIONS TÈRMIQUES I ACÚSTIQUES, AMB TRIPLE VIDRE BAIX EMISSIU AMB ARGÓ I LÀMINA ACÚSTICA.



«EN EL PROJECTE, S’HA BUSCAT UN ACABAT INTERIOR SOBRI I CONTEMPORANI.»

ALS BANYS S’HAN UTILITZAT RAJOLES DE COLORS GRISOS, I ELS MOBLES SÓN ROCA.


LES PORTES, SÒCOLS I ARMARIS SÓN LACATS BLANCS DE LA MARCA CARRÉ.


A nivell d’instal·lacions, tota la il·luminació és de led, amb ulls de bou encastats, calefacció de radiadors elèctrics amb Wifi, i el sistema d’aigua calenta sanitària (ACS) amb acumuladors elèctrics amb reforç de plaques solars tèrmiques.








PROJECTE: EDIFICI ANELLETES 7 ANDORRA LA VELLA

PROMOTORA: PROFINCA SL

ARQUITECTURA: CASAMAJOR ARQUITECTES

CONSTRUCTORA: GOJIM


コメント


bottom of page