top of page
Search

LÍNIES CLARES REFLECTANTS

TERRASSES D’EMPRIVAT · ESCALDES-ENGORDANY




L’edifici d’illa sencera ha permès treballar amb volums de diferent dimensió. El fil conductor que aporta ànima al projecte és l’articulació de terrasses perimetrals a les quatre cares que des de l’abstracció de formes geomètriques esbiaixades, singularitzen i converteixen els edificis en fites urbanes amb una imatge clarament reconeixible. Un dels requeriments principals de la propietat ha estat la de projectar vivendes de diferents dimensions i nombre d’habitacions. Tots els habitatges compten amb 2 o 3 façanes, de forma que tots tenen assolellament i vistes increïbles de la vall d’Escaldes- Engordany i Andorra la Vella.




“TERRASSES PERIMETRALS QUE DES DE L’ABSTRACCIÓ DE FORMES GEOMÈTRIQUES, CONVERTEIXEN ELS EDIFICIS EN FITES URBANES”


Un dels requeriments en el briefing inicial, fou la creació d’un projecte singular, amb habitatges de dimensions variades i adaptables per poder tenir un ventall d’oferta més ampli, i que s’ajustés a les necessitats de tothom. L’edifici d’illa sencera ha permès treballar amb volums de diferent dimensió. S’ha buscat una imatge unitària en el tractament dels edificis, amb formes generades per una pauta geomètrica variable en cada planta. La disposició dels volums genera un gran espai en la cantonada sud-oest en forma de plaça d’ús públic.




A sud es situa l’edificI més baix (7 plantes), a la cantonada nord-oest el mitjà (12 plantes), que és el que s’ha finalitzat, i en la cantonada nord-est, el més alt (18 plantes). El fil conductor del projecte és l’articulació de terrasses perimetrals a les quatre cares amb formes geomètriques . Aquestes formes, junt amb subtils canvis de material en les interseccions, donen un caràcter dinàmic a la façana. Aquesta pell exterior permet generar grans terrasses per a cada vivenda en la cantonada de l’edifici, i alhora poder disposar de variacions a les tipologies dels habitatges sense que afectin a l’ordre i la imatge de la façana. La façana és ventilada amb tancaments exteriors d’alumini i aïllament tèrmic i acústic.



"L’ORIENTACIÓ ÉS IMMILLORABLE, AMB MOLTES HORES DE LUM NATURAL”



L’illa on es situa l’edifici té una planta de desnivell descendent des del carrer Constitució situat a est respecte el carrer François Mitterrand a oest, mentre que en el sentit sud-nord és pràcticament plana. Aquest desnivell ha permès projectar accessos a la planta 1 des d’oest, i a la planta 2 des de l’est. Els accessos als vestíbuls de les torres es realitzen des de la planta 2.






















>> ELS ASCENSORS DE LA CASA OTIS DE DARRERA GENERACIÓ, TENEN CAPACITAT PER A 8 PERSONES. ELS ACABATS DE CABINA AMB ACER INOXIDABLE SÓN ANTI- VANDALISME.





L’aparcament disposa de 281 places que es distribueixen en 4 nivells. Els espais de circulació i les places són àmplies, superiors a les mesures mínimes normatives. També disposa de sistema de ventilació mecànica i està preparat perque a totes les places es puguin instal·lar carregadors per a cotxes elèctrics amb una safata. A més, hi ha un traster individual per a cada habitatge.






“VISTES ESPECTACULARS A LES VALLS QUE PROPORCIONEN TRANSPARÈNCIA, AMPLITUD I FUNCIONALITAT”


>>LES DIVISIONS ENTRE ELS HABITATGES I ELS ESPAIS COMUNS S’HAN REALITZAT AMB PARETS AÏLLADES AMB LÀMINA ACÚSTICA PKB2 DE DOBLE PLACA DE GUIX LAMINAT. LES DIVISIONS INTERIORS TENEN UN AÏLLAMENT ACÚSTIC I TÈRMIC SUPERIORS A LES TRADICIONALS AMB DUES PLAQUES DE GUIX LAMINAT DE 13 MM, CADASCUNA AMB ESTRUCTURA INTERNA METÀL·LICA.


A la Torre 2, hi ha plantes amb 3 i 4 habitatges de 2, 3 i 4 habitacions. Totes les vivendes tenen sortida a les terrasses i a les sales d’estar – menjador, als espais exteriors més amplis, i compten amb dues o tres façanes, de forma que tots tenen assolellament i vistes increïbles de la vall d’Escaldes-Engordany i Andorra la Vella. S’ha minimitzat l’ocupació dels espais comuns amb un nucli compacte amb dues escales sobreposades que ocupen poc espai.


La distribució està concebuda de forma que, des de l’entrada, a una cantonada, es situa la zona de dia, amb sala d’estar – menjador – cuina, i a l’altra, la zona de nit amb les habitacions i banys. S’han utilitzat materials de gran qualitat i el paviment està format per làmines de vinil amb acabat de roure clar, resistent a l’aigua, als impactes i al desgast, i està col·locat en menjadors, passadissos i habitacions. El paviment de les terrasses és d’alta resistència i baix manteniment, amb col·locació d’aïllament e impermeabilització. El fals sostre s’ha realitzat amb plaques de guix a tot l’habitatge i la pintura plàstica utilitzada és de qualitat. Les persianes de les habitacions són enrotllables d’alumini, i el color és idèntic al de la fusteria amb accionament, mitjançant un petit motor.



LA IL.LUMINACIÓ ÉS UN DELS ASPECTES QUE S’HA TREBALLAT AMB GRAN CURA, CREANT AMBIENTS CÀLIDS I AGRADABLES.


S’alternen a cada façana dos tipus de barana, una formada per vidre transparent i l’altra per composite acabat amb vidre a la part superior, de forma que al punt de canvi de material és on es produeix la inflexió que es realitza a cada planta amb una seqüència de desplaçament uniforme. Els punts van desplaçant-se de forma lineal i també en el sentit perpendicular, generant una qualitat als espais de les terrasses i en el dinamisme de la façana. Es reforça la imatge amb un sòl i un sostre de fusta tècnica fabricada amb clafoll d’arròs.








La fusteria exterior d’alumini és de la marca Sücho, amb ruptura de pont tèrmic i perfils d’alumini lacat, amb un alt aïllament. Les balconeres corredisses elevables a la sala d’estar- menjador, també tenen ruptura de pont tèrmic.




LA ALTURA DE L’EDIFICACIÓ PROPORCIONA VISTES DE 360 GRAUS DE LA VALL CENTRAL DEL GRAN VALIRA



>>A LA ZONA DEL PASSADÍS, HI HA UN ESPAI DESTINAT A BUGADERIA, AMB TOTES LES INSTAL·LACIONES PER A LA RENTADORA I L’ASSECADORA.


Les cuines s’han projectat obertes a l’espai de la sala d’estar – menjador, de forma que participen de les vistes i de l’amplitud de l’espai. S’han distribuït amb mobiliari de paret i illa separada. Les cuines, de primera qualitat, són amb un disseny minimalista i linial, amb mobles acabats en xapa post formada. El taulell i el frontal entre mobles, està acabat amb neolit. L’aigüera té 1 seno amb aixeta monocomandament, i incorpora cubells per a la tria selectiva de residuus. Sota els armaris alts hi ha instal·lades llums leds, i tots els electrodomèstics, Siemens, estan inclosos: frigorífic combi integrable, rentavaixelles integrable, forn multifunció, microones, campana integrada al sostre de color blanc, i placa d’inducció.



>>ELS BANYS DE LES HABITACIONS SUITE ES PROJECTEN OBERTS A L’ESPAI AMB VIDRES DE SEPARACIÓ DE LA ZONA DE VESTIDOR QUE PERMETEN L’ENTRADA DE LLUM NATURAL. ALGUNES PORTES SÓN CORREDISSES, I TOTA LA FUSTERIA INTERIOR (PORTES I ARMARIS ENCASTATS) ÉS BLANCA.


Dins de la singularitat plantejada des dels requeriments inicials, un dels aspectes fonamentals és que el grau d’aïllament i estanqueïtat de l’edifici tingués les màximes prestacions.

La solució de façana ventilada amb sistema aquapanel en sec permet aquest nivell de confort.



Els habitatges disposen d’un sistema de ventilació mecànica amb recuperador de calor utilitzat en habitatges passius, que permet un estalvi energètic molt important. La calefacció interior per a sòl radiant a baixa temperatura, i la refrigeració que es fa mitjançant conductes i unitats de clima, està ubicada en el fals sostre, i amb reixes d’impulsió i retorn amb equip climatitzador.



Alguns dels habitatges disposen de sistema domòtic que permet gestionar il.luminació, seguretat, persianes, climatització, etc.




Una part dels banys són compartits: amplis, en un sol espai. Tots, están revestits amb grans peces de 2,60x1,20 m, sense pràcticament juntes. S’han encastat lleixes de neolith blanc a les zones de dutxes i wc, per a suportar sabons i elements de decoració. A més, s’han incorporat radiadors tovallolers.





>>S’HAN CREAT DIFERENTS AMBIENTS DE LLUM, AMB DOWNLIGHTS I AMB LLUM INDIRECTA AL SOSTRE I MIRALLS AMB LLUM INDIRECTA, QUE PERMETEN UN GRAU DE QUALITAT DE L’ESPAI. LES AIXETES SÓN TERMOSTÀTIQUES I ELS ELEMENTS DE DUTXA SÓN DE LA FIRMA HANSGROHE. ELS WC COMPTEN AMB PARET DE CISTERNA OCULTA, TAPA HIDRÀULICA I SISTEMA DE DOBLE DESCÀRREGA.



PROPIETAT: PROFINCA

ARQUITECTURA: JORDI SOLÉ · PERE ESPUGA / ENGITEC

CONSTRUCTORA: UTE MARINÉ-CEVALLS



Recent Posts

See All

Kommentare


bottom of page